Ce lovitură pentru Netflix! Acţiunile au scăzut, iar Apple şi Disney i-au devenit rivali

Catalin Nae    Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
24/09/2019, 18:50
Ce lovitură pentru Netflix! Acţiunile au scăzut, iar Apple şi Disney i-au devenit rivali GALERIE FOTO
Netflix trece prin momente grele. Acțiunile au scăzut cu 46%, de la începutul anului. Sursa foto: bbc.co.uk

Popularul serviciu de filme online Netflix trece printr-o perioadă foarte grea, după ce acțiunile companiei au scăzut cu nu mai puțin de 46%, de la începutul anului. Așadar, conducerea gigantului media face eforturi susținute pentru readucerea companiei la nivelul de anul trecut.

Netflix trece prin momente grele. Acțiunile au scăzut cu 46%, de la începutul anului

Serviciul de filme online Netflix, care bătea record după record, se confruntă acum cu probleme serioase, după ce numărul de clienți a scăzut drastic. Numărul de utilizatori a scăzut drastic, în timp ce concurența a lansat servicii care se bat pe aceeași piață cu Netflix.

În același timp, Disney a preluat în acest an Fox pentru 71 de miliarde de dolari și a anunțat lansarea Disney+ pentru doar 7 dolari începând cu 12 noiembrie 2019. Dincolo, Apple este una dintre cele mai mari și mai bogate companii de tehnologie din lume.

Netflix trece prin momente grele. Acțiunile au scăzut cu 46%, de la începutul anului
Netflix trece prin momente grele. Acțiunile au scăzut cu 46%, de la începutul anului

Apple poate deveni cel mai important jucător de pe piața de filme online

Principala sursă de venit a companiei Apple o reprezintă telefonele iPhone, dar gigantul american pariază tot mai mult pe serviciile online, care devin din ce în ce mai importante și care generează venituri colosale. Compania a prezentat deja serviciul AppleTV+, care va fi disponibil începând cu 1 noiembrie.

AppleTV+ vine cu un preț foarte accesibil, de doar 5 dolari pe lună, iar serviciul va fi gratuit vreme de un an, astfel că gigantul are șanse reale să devină rapid cel mai mare distribuitor de filme online.

Pe lângă acestea, și alți rivali vor lansa servicii de streaming. Furnizorul de cablu și internet Comcast va lansa serviciul NBC Peacock, în timp ce operatorul telecom, care deține Warner Media, are deja lansat HBO Max.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×