Ce înseamnă imunitate colectivă în pandemia de coronavirus? Specialiştii chinezi trag un semnal de alarmă: “Nu aşteptaţi până când este prea târziu”

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
18/03/2020, 13:40
Ce înseamnă imunitate colectivă în pandemia de coronavirus? Specialiştii chinezi trag un semnal de alarmă: “Nu aşteptaţi până când este prea târziu”
Ce înseamnă imunitate colectivă în pandemia de coronavirus? Specialiştii chinezi trag un semnal de alarmă: “Nu aşteptaţi până când este prea târziu". Sursa foto: Hepta

Specialiștii chinezi trag un semnal de alarmă și anunță că imunitatea colectivă nu reprezintă o soluție pentru problemele provocate de infecția cu coronavirus.

Imunitatea colectivă nu ajută în lupta împotriva noului coronavirus

Zhong Nanshan, un reputat specialist chinez în boli respiratorii, a declarat, miercuri, că imunitatea colectivă nu este o soluție pentru boala contagioasă provocată de coronavirus.

„Nu există nicio dovadă că oamenii pot dezvolta imunitate de lungă durată la boala coronavirusului, în urma infectării”, a spus Zhong, potrivit Agerpres.

Specialistul chinez a avut un rol important în lupta contra COVID-19 şi a epidemiei de Sindrom Acut Respirator Sever (SARS), din 2003.

În ceea ce privește măsurile adoptate de Europa în lupta cu virusul COVID-19, Zhong Nanshan spune că statele ar trebui să identifice infecțiile cât mai repede, iar măsurile de carantină, precum și cea a restricțiilor, ar trebui impuse cât mai repede.

Lecțiile pe care Europa ar trebui să le învețe de la China

„Cred că Europa se confruntă acum cu prima rundă a epidemiei şi ar trebui să ia măsuri proactive. Nu aşteptaţi până când este prea târziu”, a spus specialistul din China în cadrul conferinţei de presă organizată în Guangzhou.

Nanshan a subliniat și importanța testării multiple, precum şi protejarea personalului sanitar ce lucreză direct cu pacienții infectați cu coronavirus.

„Există ţări europene care desfăşoară carantine în oraşe. Dar oamenii ies la o cafea, se adună… Nu aşa funcţionează acest tip de carantină”, a mai precizat specialistul chinez.

Zhong susține că izolarea tuturor contactelor apropiate persoanelor infectate cu COVID-19, chiar dacă acestea nu prezintă simptome, este o altă măsură pe care statele afectate de coronavirus ar trebui să o impună.

Astfel, medicul spune că măsurile inițiale luate în Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus, au fost unele scăzute, fapt ce a dus la răspândirea rapidă a virusului, iar acest lucru ar trebui să fie învătătură pentru restul lumii.

„Să vă protejaţi mai întâi pe dumneavoastră şi apoi pe ceilalţi”, a mai atenționat specialistul din China.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×