Ce efect are bicarbonatul de sodiu asupra florilor din casă!

Dan Suta   
în Stiri mondene
04/06/2019, 14:14
Ce efect are bicarbonatul de sodiu asupra florilor din casă!
Bicarbonatul de sodiu menține prospețimea florilor. Sursa foto: Youtube

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre ingredientele vitale în bucătărie, în prepararea anumitor rețete. Știai că bicarbonatul de sodiu poate salva florile din casă? Îți spunem ce efect are bicarbonatul de sodiu asupra florilor din locuință, dar și o serie de alte proprietăți ale acestui praf alb util mai ales în curățenie.

Bicarbonatul de sodiu dă viață florilor

Pentru a prelungi viața florilor tale, ai nevoie doar de o linguriță de bicarbonat de sodiu. Adaugă o linguriță în apa din vaza cu flori și o să vezi că acestea vor trăi mai mult și vor fi mereu proaspete. Se pare că această substanță este benefică în a evita ofilirea din timp a florii pe care o ții în vază.

Însă bicarbonatul nu se rezumă doar la a reda viața florilor din vază. Ingredientul este un foarte bun luptător cu mirosul neplăcut cauzat de fumul de țigară. Deci, dacă ești fumător și fumezi în casă, pune puțin bicarbonat de sodiu în scrumieră pentru a reduce mirosul neplăcut.

Bicarbonatul de sodiu, bun la toate. Sursa foto: flowerbueaty.co

Bicarbonatul de sodiu scoate mirosul de fum de țigară din haine și face roșiile mai dulci

Același lucru poți să îl faci și dacă fumul de țigară s-a impregnat deja în haine. Poți pune două linguri în apa în care speli hainele îmbibate cu tutun și e nevoie doar de o simplă clătire. De multe ori hainele sunt curate, dar suntem nevoiți să le băgăm în mașină pentru că ele miros urât de la țigară. În astfel de cazuri, știi deja ce ai de făcut!

Dacă vrei să scapi de musafirii nepoftiți, adică de furnici, gândaci și alte insecte, presară pe la colțurile casei și în interior bicarbonat de sodiu. Acesta va alunga insectele și va ține la distanță chiar și rozătoarele.

Un ultim pont, binevenit pentru legumicultori: dacă vreți să aveți roșii dulci, presărați puțin bicarbonat de sodiu în pământul în care plantezi roșiile. Vor avea un gust mai dulceag și vor fi mai zemoase când se vor coace.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×