Bicarbonatul de sodiu, cea mai ieftină soluţie de curăţenie! Face minuni

Claudiu Ilie    Catalin Nae   
în Stiri mondene
29/05/2019, 13:12
Bicarbonatul de sodiu, cea mai ieftină soluţie de curăţenie! Face minuni GALERIE FOTO
Bicarbonat de sodiu

Dacă sunteți în căutarea unui detergent care să funcționeze pentru toate electrocasnicele dumneavoastră, la un preț accesibil, FANATIK vă spune că bicarbonatul de sodiu este cea mai ieftină soluţie de curăţenie! Și este o soluție universală! Vă curăță cuptorul, aragazul, cuptorul cu microunde vesela, tăvile pline de ulei și grăsime, dar are foarte multe alte întrebuințări.

Cum să elimini mirosurile neplăcute cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un aliat excelent pentru neutralizarea și eliminarea mirosurilor neplăcute din aproape orice tip de material. De asemenea, acesta poate fi utilizat pentru a scăpa de mirosurile grele din încăperi sau pentru a absorbi petele de grăsime sau petele de ulei. Dizolvat în apă, bicarbonatul poate înlocui detergentul pentru a curăţa diverse suprafeţe.

Un litru de apă trebuie amestecat cu un sfert de ceașcă de bicarbonat de sodiu. În unele cazuri, poate fi necesar să folosești măsuri sau proporții specifice. Ai nevoie de un burete sau de o perie pentru a putea lucra eficient. Însă curăţarea cu acest produs natural nu necesită prea mult efort. O altă veste bună este faptul că bicarbonatul de sodiu nu distruge ţevile de scurgere a apei. Vei proteja mediul înconjurător, alegând să faci curățenie cu bicarbonat de sodiu.

Bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu iti curata si covoarele

Cum să-și cureți cuptorul cu bicarbonat de sodiu

Trebuie doar să stropești cu apă în interior, iar apoi să acoperi suprafaţa cu câteva linguri de bicarbonat de sodiu. Închide ușa cuptorului și lasă să stea așa toată noaptea. În cazul în care cuptorul nu este foarte murdar, în ziua următoare acesta va străluci. Dacă petele sunt mai vechi, este necesar să freci suprafața cu o cârpă umedă, cu apă și săpun.

Cum să îți cureți țevile cu bicarbonat de sodiu

Curăţarea ţevilor: Produsele speciale pentru desfundarea ţevilor care se găsesc pe piaţă sunt foarte periculoase. Ele trebuie folosite în anumite doze, evitându-se inhalarea sau ingestia lor. O opţiune excelentă pentru a curăţa ţevile este turnarea direct în scurgere a bicarbonatului de sodiu și adăugarea de oţet. Lasă compoziţia să stea timp de cel puţin 15 minute. Vei vedea cum se formează bule ca urmare a reacţiei dintre cele două elemente. Clătește la final cu apă curată caldă.

Cum să cureți jucăriile copiilor cu bicarbonat de sodiu

Obiectele pentru copii se murdăresc repede și pot conţine nenumărate bacterii și virusuri. Pentru a proteja copiii de bolile cauzate de contactul cu jucăriile lor, o soluţie excelentă este scufundarea acestora într-un castron cu un amestec de 4 linguri de bicarbonat de sodiu și 4 litri de apă (se lasă în această soluţie toată noaptea și se spală dimineaţa). Dacă obiectele sunt foarte murdare, folosește un burete sau o perie pentru a le curăța.

Cum să-ți prepari acasă balsam de rufe sănătos

Balsamul de rufe care se găsește de vânzare în magazine oferă hainelor un miros parfumat. Însă acesta creează un strat de grăsime pe fibrele materialelor pentru a compensa acţiunea săpunului sau a detergentului. Utilizează o ceașcă de bicarbonat de sodiu pentru a spăla hainele în mod ecologic. Sau îl poți adăuga ca balsam direct în mașina de spălat. Reţine că bicarbonatul de sodiu nu este un detergent!

Cum să-ți cureți covoarele cu bicarbonat de sodiu

Curăţarea covoarelor: Împrăștie o cantitate generoasă de bicarbonat de sodiu pe covor. Lasă-l așa toată noaptea. Dimineaţa curăţă-l cu aspiratorul sau cu mătura. Aceasta este o posibilitate excelentă de a elimina mirosul de câine sau de pisică și petele de alimente sau băuturi. La fel se pot curăţa și covorașele mașinii.

Cum să scapi de gândaci cu bicarbonat de sodiu

Dacă aceste insecte au invadat casa, poţi folosi un amestec de bicarbonat de sodiu și zahăr (o lingură din fiecare). Presară-l în încăperea în care s-au adunat gândacii. De asemenea, poți păstra mâncare proaspătă cu bicarbonat de sodiu. Pune puţin bicarbonat de sodiu pe un capac de borcan sau pe un obiect din sticlă pe care îl lași în frigider. Mâncarea se va păstra mai proaspătă un timp mai îndelungat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×