Bicarbonatul de sodiu şi multiplele utilizări pentru o casă curată! Nici nu te aşteptai la asta

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
28/05/2019, 09:03
Bicarbonatul de sodiu şi multiplele utilizări pentru o casă curată! Nici nu te aşteptai la asta GALERIE FOTO
Utilizare bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu şi multiplele utilizări pentru o casă curată sunt la îndemâna tuturor gospodinelor! Multe dintre acestea nu știau însă ce super-detergent dețin în casă. FANATIK te învață cum să faci curat lună în toată casa cu ajutorul bicarbonatului de sodiu.

Învață cum să utilizezi bicarbonatul de sodiu ca un profesionist

Bicarbonatul este un produs minune care poate fi folosit în multe domenii. Este esențial pentru unele preparate culinare, poate fi folosit şi în tratamentele de înfrumuseţare, însă este utilizat cu succes şi atunci când vrei să faci curăţenie.

Mirosul din frigider dispare ca prin minune, dacă punem în frigider bicarbonat de sodiu, pe o farfurie sau într-un bol mic. Odată lăsat bolul în frigider, bicarbonatul de sodiu va absorbi toate mirosurile neplăcute, iar dacă mai adăugăm și puțină lămâie, combinația aceasta va da chiar un miros plăcut atunci când veți deschide frigiderul. Trebuie doar să schimbați conținutul bolului odată la 2-3 luni.

Utilizare bicarbonat de sodiu
Utilizare bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu face minuni în baie, dar și în bucătărie

O soluţie universală de curăţare o poţi obţine dacă amesteci o lingură de bicarbonat de sodiu cu una de suc de lămâie şi cu o jumătate de ceaşcă de apă fierbinte. Substanța miraculoasă obținută se va pune într-un recipient cu pulverizator şi se va agita de fiecare dată, înainte de folosire.

Bicarbonatul de sodiu face minuni și în baie! Pentru aceasta, trebuie doar să punem pe o lavetă umedă puţin bicarbonat de sodiu şi oţet alb. Soluţia curăţă foarte bine atât bateria cât şi faianţa, însă nu te aștepta acum să vină și o zănă bună care să-ți frece bateriile de la baie, doar pentru că folosești un produs-minune.

Pentru înlăturarea săpunului de pe bateriile din baie, umplem o cană cu bicarbonat şi adaugăm atâta oţet cât să se formeze o pastă. Aceasta se aplică pe zonele acoperite cu pelicula de săpun şi se lasă să acţioneze 5 minute. Ulterior, se freacă bine cu un burete, se clăteşte cu apă amestecată cu oţet şi apoi se şterge cu o cârpă uscată. Pasta poate fi folosită pentru curăţarea tuturor obiectelor din inox, fără a le zgâria.

Cuptorul este foarte utilizat în casa unei gospodine adevărate. Cartofi, fripturi, prajituri, toate lasă urme pe cuptorul tău greu încercat. Trebuie doar să punem din abundenta bicarbonat de sodiu pe suprafeţele murdare. Adaugăm apă cu ajutorul unui pulverizator. Attenție. Trebuie lăsat să acționeze peste noapte. Ziua următoare va începe cu o minune la primă oră a dimineții! Ștergem doar cu o lavetă, iar petele de grăsime și de ulei ars dispar ca prin minune, făcându-vă startul de zi foarte bun!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×