Ce e bine să mănânci de Sfântul Gheorghe. Cea mai gustoasă mâncare de urzici

Stefania Băcanu   
în Stiri mondene
22/04/2020, 21:13
Ce e bine să mănânci de Sfântul Gheorghe. Cea mai gustoasă mâncare de urzici
Ce e bine să mănânci de Sfântul Gheorghe. Cea mai gustoasă mâncare de urzici sursă foto: divainbucatarie.ro

Tradiția spune că de Sfântul Gheorghe este bine să ai pe masă mâncare de urzici. Fanatik vă propune o rețetă simplă, dar foarte gustoasă. Mâncare de urzici cu usturoi, hrean și mămăliguță.

Cea mai gustoasă mâncare de urzici, recomandată pentru ziua de Sfântul Gheorghe

Mâncarea de urzici cu usturoi este o rețetă tradițională, simplă, ieftină, dietetică și foarte gustoasă, care se gătește primavăra și este recomandat a se servi în ziua praznicului Sfântului Gheorghe.  Este plină de vitamine și savoare. Practic, o mâncare ce îți aduce sănătatea în bucătărie.

Ingrediente pentru două porții:

  • 3 grămezi de urzici
  • 1/2 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 1 lingură cu făină
  • 250 mililitri de lapte
  •  1/2 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 1 rădăcină de hrean

Cum se prepară urzicile cu usturoi

Se curăță urzicile, se spală în câteva ape și se pun la fiert într-o oală cu apă. Se lasă să dea în clocot de 2-3 ori, apoi se scot, se scurg de apă și se toacă mărunt. Între timp, se toacă ceapa, se curăță și se zdrobește usturoiul, și se călesc pentru câteva minute la foc mediu, într-o tigaie cu o lingură de ulei.

Când încep să se înmoaie, se micșorează focul și se adaugă făina, amestecând până ce compoziția devine omogenă. Apoi, se toarnă laptele și se amestecă din nou la foc mediu, pentru încă 10-15 minute. Pentru o textură mai cremoasă, puteți adăuga puțină smântână la final.

Urzicile te scapă de reumatism

Pe lângă gustul delicios pe care îl au gătite, urzicile au și alte beneficii asupra organismului. Stimulează digestia și metabolismul, ameliorează astmul și bronșitele, și ajută în lupta împotriva reumatismului.

Urzicile se recoltează primăvara, în lunile martie-aprilie, cel târziu mai, atunci când plantele sunt tinere, fragede, fără să înflorească. Nu trebuie să fie mai mari de 10 centimetri, pentru că sunt ațoase. De la urzici se folosesc rădăcina, tulpina, frunzele, florile și semințele.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×