Tradiția spune că de Sfântul Gheorghe este bine să ai pe masă mâncare de urzici. Fanatik vă propune o rețetă simplă, dar foarte gustoasă. Mâncare de urzici cu usturoi, hrean și mămăliguță.
Cea mai gustoasă mâncare de urzici, recomandată pentru ziua de Sfântul Gheorghe
Mâncarea de urzici cu usturoi este o rețetă tradițională, simplă, ieftină, dietetică și foarte gustoasă, care se gătește primavăra și este recomandat a se servi în ziua praznicului Sfântului Gheorghe. Este plină de vitamine și savoare. Practic, o mâncare ce îți aduce sănătatea în bucătărie.
Ingrediente pentru două porții:
- 3 grămezi de urzici
- 1/2 ceapă
- 3 căței de usturoi
- 1 lingură cu făină
- 250 mililitri de lapte
- 1/2 linguri de ulei
- un praf de sare
- piper negru proaspăt măcinat
- 1 rădăcină de hrean
Cum se prepară urzicile cu usturoi
Se curăță urzicile, se spală în câteva ape și se pun la fiert într-o oală cu apă. Se lasă să dea în clocot de 2-3 ori, apoi se scot, se scurg de apă și se toacă mărunt. Între timp, se toacă ceapa, se curăță și se zdrobește usturoiul, și se călesc pentru câteva minute la foc mediu, într-o tigaie cu o lingură de ulei.
Când încep să se înmoaie, se micșorează focul și se adaugă făina, amestecând până ce compoziția devine omogenă. Apoi, se toarnă laptele și se amestecă din nou la foc mediu, pentru încă 10-15 minute. Pentru o textură mai cremoasă, puteți adăuga puțină smântână la final.
Urzicile te scapă de reumatism
Pe lângă gustul delicios pe care îl au gătite, urzicile au și alte beneficii asupra organismului. Stimulează digestia și metabolismul, ameliorează astmul și bronșitele, și ajută în lupta împotriva reumatismului.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
Urzicile se recoltează primăvara, în lunile martie-aprilie, cel târziu mai, atunci când plantele sunt tinere, fragede, fără să înflorească. Nu trebuie să fie mai mari de 10 centimetri, pentru că sunt ațoase. De la urzici se folosesc rădăcina, tulpina, frunzele, florile și semințele.