Rugăciunea către Sfântul Gheorghe care te fereşte de rele

Stefania Băcanu   
în Stiri mondene
22/04/2020, 19:16
Rugăciunea către Sfântul Gheorghe care te fereşte de rele
Rugăciunea către Sfântul Gheorghe care te fereşte de rele

Rugăciunea rostită către Sfântul Gheorghe, care este grabnic ajutător, te ferește de rele. De aceea, este bine că ruga să fie trimisă către Sfântul Gheorghe în ziua praznicului, care anul acesta se sărbătorește pe 23 aprilie.

Rugăciunea care se citește în ziua Sfântului Gheorghe

Sfântul Gheorghe este grabnic ajutător în clipele grele și în momentele de răscruce, tocmai de aceea, în ziua praznicului este bine să ne rugăm sfântului pentru a fi scăpați de rele și a ne bucura de zile bune cu sănătate.

„Sfinte Mare Mucenice, ai viețuit după vrednicia numelui tău. Ai luat pe umerii tăi Crucea lui Hristos și ai lucrat pământul cel înțelenit de înșelarea diavolească. Ai stat în slavă înaintea scaunului Celui Ce le stăpânește pe toate. Fă-te acum mijlocitor al nevoilor noastre! Îngrădește-ne pe noi, nevrednicii, cu rugăciunile tale”.

„Fii izbăvitor al celor robiți de păcate, ocrotitor al săracilor, doctor al bolnavilor. Fii îndrumător al celor rătăciți în întunericul acestei lumi”.

„Izbăvește-ne, ca un milostiv, din toată nevoia. Și alungă tulburarea păcatelor și a primejdiilor de multe feluri. Și ne învrednicește pentru rugăciunile tale, să fim și noi buni cultivatori ai pământului vieții noastre”!

Sfinte Mare Mucenic, ajută-ne!

„Sfinte Gheorghe, cu inima ta mereu atentă față de alții, cu sufletul tău treaz, tu veneai în ajutorul sufletelor aflate în strâmtorare. Vezi, Sfinte Gheorghe, cum drumul meu este aspru, greu, uneori dureros”.

„Susține-mi curajul împotriva descurajării care mă pândește. Să se deschidă ochii spre Lumină. Pentru ca eu să pot întrezări Iubirea nemărginită a Tatălui meu care mă așteaptă și pe care să-l iubesc”.

„Sfinte Gheorghe, fără teamă de chinuri și de moarte în fața puterilor acestei lumi, tu ai lăudat măreția Dumnezeului creștinilor și ai distrus idolii”.
„Și astăzi, ni se propun mai degrabă idoli spre slujire în loc să-l adorăm pe adevăratul Dumnezeu. Ajută-ne să rezistăm atracției acestor false divinități pentru a ne încredința și dărui Tatalui nostru și Mântuitorului nostru, Hristos. Amin”.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×