Ce cred elevii despre subiectele la Limba și literatura română de la simularea bacalaureatului

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
18/03/2019, 18:43
Ce cred elevii despre subiectele la Limba și literatura română de la simularea bacalaureatului GALERIE FOTO
Ce spun elevii despre simularea la Limba și literatura română?

Mari emoții pentru elevi! Simulările au început, iar prima bătaie de cap pentru ei a fost, se pare, romanul interbelic, în privința liceenilor de la profilul real. În cursul zilei de luni, aceștia au susținut prima simulare a examenului ce urmează să vină cu pași repezi. Din păcate, nici elevii de clasa a XI-a nu s-au descurcat mai bine. Cei din urmă au avut la un subiect caracterizarea unui personaj principal dintr-o comedie studiată. Iată declarațiile la cald ale elevilor!

Cum s-au descurcat elevii la simularea de la Limba și literatura română?

Elevii de a XI-a și a XII-a au fost puși în încurcătură de subiectele de la simularea la Limba și literatura română. Cei din penultimul an de liceu au avut de caracterizat un personaj studiat într-o operă comică studiată, iar cei care mai au un pas până la BAC au avut romanul interbelic la subiectul al treilea.

„Relativ ușor până la subiectul 3. (Și la subiectul 3?) N-am învățat. N-am știut, n-am scris”, spune un licean.„Încă nu sunt pregătit pentru Bacalaureat, subiectul 3 cu compunerile e destul de complex și mai am de învățat pentru el”, mărturisește un tânăr.

Declarațiile elevilor, după simularea la Limba și literatura română
Declarațiile elevilor, după simularea la Limba și literatura română

Elevii, despre prima simulare!

Ar fi putut să pară primul subiect totuși un pic mai dificil pentru unii. Mie mi s-a părut destul de ok. (Te simți pregătită pentru examenul propriu-zis? ) Nu, dar la simulare a fost bine”, spune o adolescentă. Unii din elevi nu s-au pregătit deloc pentru proba în cauză, astfel că norocul nu le-a picat din cer și nu au știu ce să scrie pe foaia de examen.

„N-am învățat, adică nah, a XI-a, mai greu, dar am scris. Caracterizarea unui personaj principal dintr-o comedie. Zoe Trahanache. Cam din 400 de cuvinte, dacă am scris 200, e bine”, spune un tânăr. „Subiectul 3 n-am scris, am scris doar subiectul 1 și 2, pe aia m-am axat pentru că voiam să văd cât de bine mă pricep la cele 2”, afirmă un elev.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×