Simulare BAC 2019. Baremul subiectelor la Limba si Literatura Română

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
18/03/2019, 16:26
Simulare BAC 2019. Baremul subiectelor la Limba si Literatura Română GALERIE FOTO
Elevii au susținut astăzi simularea la proba de limba română

Au început emoțiile pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a din toată țara. Astăzi s-a dat startul simulărilor de bacalaureat 2019, cu prima probă, cea la Limba și Literatura Română. Aproximativ 300.000 de elevi au fost așteptați în această dimineață în sălile de examen.

Baremul subiectelor la Limba și Literatura Română

În această dimineață a avut loc prima probă a simulării examenului de bacalaureat,  cu începere de la ora 9:00, moment în care în săli a fost distribuite subiectele, elevii având la dispoziție trei ore pentru rezolvarea acestora

În ceea ce privește corectarea subiectelor, aceasta va fi făcută de două cadre didactice din unitatea de învățământ în care elevii susțin examenele. Profesorii vor avea la dispoziție bareme de corectare care au fost deja date publicității de către Ministerul Educației.

Au început emoțiile pentru elevi, odată cu prima probă a simulării de bacalaureat.
Au început emoțiile pentru elevi, odată cu prima probă a simulării de bacalaureat.

 

Simulare BAC 2019. Proba la limba română

Potrivit baremului pus la dispoziție în cursul zilei de astăzi de Ministerul Educației, elevii vor primi puncte pentru rezolvarea celor trei subiecte ale probei la limba română, atât la profilul real, cât și la profilul uman, după cum urmează: pentru primul subiect primesc 50 de puncte, pentru cel de-al doilea 10 puncte, iar pentru cel de-al treilea primesc 30 de puncte. Nota finală se calculează prin împărţirea la 10 a punctajului total obţinut pentru lucrare. VEZI BAREMUL DE CoRECTARE ÎN GALERIA FOTO!

Notele obținute nu se vor trece în catalog, cu excepția cazurilor în care părinții sau elevii vor formula cereri scrise în acest sens. De asemenea, nu există posibilitatea de a contesta notele respective, cum se întâmplă în cazul examenului propriu-zis, susținut în vară.

În schimb, rezultatele  vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral. Scopul este adoptarea măsurilot care se impun, în vederea îmbunătățirii performanțelor școlare.

Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național se organizează pentru elevii claselor terminale ale liceului, a XII-a zi și a XIII-a seral/frecvență redusă, la care participă și elevii claselor a XI-a zi și a XII-a seral/frecvență redusă, învățământ de masă” , a declarat ministrul Educației. „La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog” , a mai spus Ecaterina Andronescu.

Simularea examenului de bacalaureat nu este lipsită de scandal. Consiliul Național al Elevilor îndeamnă din nou la protest, printr-un comunicat de presă dat publicității chiar înainte de susținerea primei probe a examenului.

Consiliul Naţional al Elevilor, structura reprezentativă a elevilor din România, doreşte să aducă în atenţia publică (mai ales vouă, elevilor pe care îi reprezentăm) o problemă care este cunoscută tuturor: metodele de evaluare din sistemul nostru de învăţământ nu se pliază pe nevoile şi interesele actuale. De aceea, dar şi pentru a responsabiliza toţi decidenţii care până acum nu ne-au luat în serios, invităm elevii din România să ni se alăture în protestul prin care ne opunem modului în care sunt organizate simulările examenelor naţionale. Mai mult decât orice altceva, o facem pentru generaţiile viitoare, pentru că ele nu trebuie să fie asemenea nouă, o generaţie de sacrificiu, o generaţie de cobai ai Ministerului Educaţiei Naţionale. Modificările nefundamentate din acest an ne fac să refuzăm a fi părtaşi la acest experiment, unde examenele par a deveni un scop, nu un mijloc”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×