Alertă înainte de simularea la BAC 2019! Mesajul fals care a anunțat suspendarea examenului

Dan Stancu   
în Stiri de ultima ora
17/03/2019, 13:18
Alertă înainte de simularea la BAC 2019! Mesajul fals care a anunțat suspendarea examenului GALERIE FOTO
Ecaterina Andronescu vine cu clarificări pe tema copiilor cu nevoi speciale

Elevii de liceu au intrat în alertă, după ce mai mulți dintre ei văzut un document despre care se spunea că este un comunicat de presă al Ministerului Educației ce anunță suspendarea simulării la Bacalaureat. În cele din urmă, s-a stabilit că mesajul era fals.

Alertă înainte de simularea la BAC 2019! Ce se spunea în mesajul fals

Mâine este programată simularea examenului de BAC la limba română, de la ora 9.00, moment în care în fiecare sală de clasă sunt distribuite subiectele. Accesul elevilor din clasele a XI-a și a XII-a în săli este permis până la ora 8:30.

Falsul mesaj era redactat sub forma unui comunicat de presă. „Ministrul Educației Ecaterina Andronescu anunță prin acest comunicat de presă faptul că din cauza unei defecțiuni la efectuarea subiectelor, în data de 18.03.2019 se suspendă Simularea la Bacalaureat, la Limba și Literatura Română”, se preciza în mesaj.

 Documentul este un fals ordinar. a spus Ecaterina Andronescu.
Documentul este un fals ordinar, a spus Ecaterina Andronescu despre mesajul prin care se anunța anularea simulării de luni.

Reacția  ministrului Ecaterina Andronescu

„Astfel, în toate unitățile școlare din țară se vor ține ore normale. Așadar, examenul de simulare va avea loc în data de 19.03.2019 (marți)”, se mai spunea în textul citat, care avea și un mesaj din partea Ecaterinei Andronescu. Ministrul a reacționat imediat și a spus că documentul este un fals ordinar.

Circa 300.000 de elevi sunt așteptați la simularea examenului de Bacalaureat. „Ministerul Educaţiei Naţionale organizează, în perioada 18 – 21 martie 2019, la nivel naţional, simularea probelor scrise din cadrul examenului naţional de Bacalaureat. Simularea se adresează elevilor înscrişi în clasele a XII-a/zi şi a XIII-a seral/ frecvenţă redusă la începutul anului şcolar 2018 – 2019, dar implică şi participarea elevilor claselor a XI-a zi şi a XII-a seral/ frecvenţă redusă, învăţământ de masă (în total, aproximativ 300.000 de elevi)”, precizează un comunicat de presă al Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare din Ministerul Educaţiei Naţionale.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×