Ce cadou a primit primarul Gabriela Firea de la Patriarhul Daniel

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
14/12/2018, 17:55
Ce cadou a primit primarul Gabriela Firea de la Patriarhul Daniel
Gabriela Firea a primit un cadou neașteptat de la Patriarhul Daniel!

Gabriela Firea a primit un cadou în semn de recunoștință de la Patrarhul Daniel. Părintele i-a dăruit o machetă de cristal care întruchipează însăși Catedrala Mântuirii Neamului. Gestul a reprezentat „ca semn de prețuire și recunoștință pentru tot sprijinul acordat Bisericii”.

Primăria Capitalei a alocat nu mai puțin de 10 milioane de lei pentru construirea Capitalei Mântuirii Neamului. Suma s-a extins până la finele acesteia, ajungând la valoarea totală de 45 de milioane de lei, arată hotnews.ro.

Patriarhul Daniel, cadou pentru Gabriela Firea

Gabriela Firea a fost surprinsă de către părinte pentru cadoul primit. După cum a declarat la Radio Trinitas, nu șția motivul întâlnirii cu Patriarhul Daniel. De asemenea, aceasta a mai spus și că acesta a fost un eveniment pe care nu îl va uita niciodată. „Ajutorul pe care ni l-ați dat a fost total: din punct de vedere tehnic, logistic, practic pentru sfințire, dar și pentru zilele de pelerinaj care au urmat, inclusiv pentru hramul Sfântului Apostol Andrei cel întâi chemat, Ocrotitorul României”, i-a transmis Patriarhul Daniel Gabrielei Firea.

Gabriela Firea alături de Patriarhul Daniel și de macheta Catedralei Mântuirii Neamului din cristal
Gabriela Firea alături de Patriarhul Daniel și de macheta Catedralei Mântuirii Neamului din cristal

„Nu consider că este o cheltuială. Este de fapt o investiție în spiritualitatea poporului român, care va dăinui peste veacuri. Este moștenirea pe care noi o lăsăm copiilor, nepoților și strănepoților noștri’, a adăugat primarul Bucureștiului.

Bani Capitalei, către credință

Controversata poveste a construirii Capitalei Mântuirii Neamului nu i-a stăpânit nici până acum pe mulți dintre români. Sumele atribuite acesteia au fost considerate de mulți nepotriviți scopului. „În perioada 2011-2016, Primăria Capitalei a alocat un pic peste 1 milion de euro pe an pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic. Noi am alocat anul acesta peste 10 milioane de euro.

Pentru Catedrala Mântuirii Neamului s-au alocat 3 milioane de euro iniţial. Propunerea acum este de suplimentare cu aproximativ 2,3 milioane de euro. Alocarea este pentru un obiectiv important, suntem în anul Centenar, e vorba de Catedrala Mântuirii Neamului, este pe domeniul Bucureştiului. Nu se poate compara suma acordată Catedralei cu suma alocată anul acesta pentru consolidări. În ceea ce privete consolidarea clădirilor cu risc seismic, ce am făcut noi în mai puţin de un an s-a făcut în aproape 30 de ani. Cred că am demonstrat prin aceste alocări bugetare faptul că ne preocupă, că nu suntem indiferenţi”, a declarat Gabriela Firea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×