Motivul pentru care unchiul lui Liviu Dragnea a participat la slujba din Catedrala Neamului! Imaginea virală pe internet

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
26/11/2018, 18:26
Motivul pentru care unchiul lui Liviu Dragnea a participat la slujba din Catedrala Neamului! Imaginea virală pe internet
Unchiul lui Liviu Dragnea a fost rănit la încheietura mâinii în luptele pentru eliberarea Oradiei, ceea ce i-a adus infirmitate pentru tot restul vieții.

Începând de sâmbătă, 24 noiembrie, au avut loc evenimente legate de sfințirea Catedralei Neamului. În cadrul acestora, s-a săvârșit și o slujbă de pomenire a eroilor români,  în lăcașul sfânt, moment la care a fost invitat și unchiul lui Liviu Dragnea. Iată motivul pentru care acesta s-a aflat acolo, dar și imaginea virală pe internet în care apare bărbatul. Pe scurt, pe 24, de la ora 08:00 enoriașii au început să se adune din toate colțurile țării, pentru misiunea religioasă care a învăluit România. Credincioșii care au participat au fost așteptați pe esplanada din față Catedralei Naționale, unde puteau urmări slujba Sfintei Liturghii pe ecranele special montate.

În interiorul lăcașului de cult, din cauza spațiului disponibil, au fost primiți doar 2.000 de invitați de seamă. Printre aceștia, s-a numărat și unchiul lui Liviu Dragnea. Pe numele său Marin Dragnea, bărbatul a participat la evenimentul oficiat de Patriarhul Daniel în calitate de militar. În vârstă de 95 de ani, generalul Marin Dragnea s-a născut într-o familie de țărani, tatăl fiind preot în comună, iar mama învățătoare. La 12 ani, a intrat în regimentul cavaleriei din București și a luptat mai târziu în cel de-al Doilea Război Mondial.

Unchiul lui Liviu Dragnea a participat la slujba din Catedrala Neamului. Iată motivul pentru care s-a aflat acolo

Motivul pentru care unchiul lui liviu dragnea a participat la slujba din catedrala neamului
Momentul în care Marin Dragnea era felicitat de Patriarhul Daniel

Anul 1942 a adus înaintarea la gradul de sergent TR, mai apoi acesta fiind luat prizonier. Mai târziu, acesta a fost rănit la încheietura mâinii în luptele pentru eliberarea Oradiei, ceea ce i-a adus infirmitate pentru tot restul vieții. În perioada Revoluției din Ungaria din 1956, colonelul era comandantul Corpului 38 de Armată și al Garnizoanei Timișoara. Acesta a avut un rol important în reprimarea mișcărilor studențești de solidaritate din acel oraș, lucru care i-a dat multă putere pe parcurs.

motivul pentru care unchiul lui liviu dragnea a participat la slujba de la Catedrala neamului
Marin Dragnea, unchiul lui Liviu Dragnea

Cel care a vorbit despre activitatea lui Marin Dragnea este colonelul Eftimie Ionescu. Bărbatul a fost locțiitor politic al lui Marin Dragnea în perioada cu pricina: ”În timpul contrarevoluției din Ungaria, la Timișoara apăruseră fenomene de dezordine. Generalul Dragnea i-a chemat pe manifestanți într-o sală și le-a spus: ”Astâmpărați-vă! Nu avem nevoie de haos și dezordine în oraș”. Ei l-au huiduit, au folosit cuvinte nepotrivite la adresa organelor de partid și de stat. Atunci Dragnea ne-a spus: „Luați-i!”. Au fost îmbarcați în camioane și duși la cazărmile din Beșcheret. S-au urcat de bună voie în mașinile armatei și acolo li s-au acordat toate drepturile…”, notează publicația ”Veterani în război”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×