Ce a declarat Cristi Borcea, înainte să fie încarcerat: Stați liniștiți că…

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
08/02/2019, 12:07
Ce a declarat Cristi Borcea, înainte să fie încarcerat: Stați liniștiți că… GALERIE FOTO
Cristi Borcea spera ca pedepsele sale sa fie contopite

Cristi Borcea a fost condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul privind retrocedarea plajelor. Fostul finanțator de la Dinamo a fost încarcerat, după ce s-a prezentat singur la sediul Poliției Ilfov. Omul de afaceri i-a sunat pe polițiști, imediat ce a aflat vestea dezastruoasă că se va întoarce la închisoare.

Borcea le-a cerut oamenilor legii să nu vină cu duba după el, deoarece se va prezenta singur, de bunăvoie, a doua zi, dimineața, la sediul Poliției. Milionarul a profitat de cele câteva ore în plus pentru a-și lua la revedere de la cei dragi și pentru a da ultimele indicații legate de afacerile sale. Și-a făcut bagajul, și-a sărutat soția gravidă și a plecat către sediul Poliției.

Cristi Borcea speră ca pedepsele sale să fie contopite

Din mașina condusă de șofer, pe lângă lucrurile personale, nu lipsea o sacoșă mare cu o pilotă care să-i țină de cald după gratii, au povestit surse judiciare pentru Libertatea. Milionarul i-a șocat pe polițiștii care l-au întâmpinat! Acesta le-a spus că nu va face cinci ani de închisoare! ”Stați liniștiți că nu fac eu cinci ani de închisoare… o să-mi contopească pedeapsa”.

Cristi Borcea s-a prezentat singur la sediul politiei

Însă pe mandatul de executare al pedepsei nu este trecută niciun fel de contopire, iar aceasta se poate obține numai în cazul unei decizii judecătorești definitive. Contopirea înseamnă unificarea a două pedepse primite în dosare diferite, după regula executării pedepsei celei mai mici, la cererea condamnatului. Borcea mai este cercetat într-un dosar instrumentat de DIICOT, în care este acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani. Procurorii l-au plasat sub control judiciar, după ce omul de afaceri a plătit o cauţiune de 2 milioane de lei.

În același dosar, au mai fost condamnați și Radu Mazăre, care se află în Madagascar, la 9 ani de detenție și Nicuşor Constantinescu, care a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare. Cei trei au fost găsiți vinovați în dosarul privind atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. Prejudiciul în această cauză a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×