Suma confiscată lui Cristi Borcea, după condamnarea la închisoare. Câți bani a pierdut

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
08/02/2019, 10:55
Suma confiscată lui Cristi Borcea, după condamnarea la închisoare. Câți bani a pierdut
Cristi Borcea s-a prezentat singur la sediul politiei

Necazurile se țin lanț de Cristi Borcea. După ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, fostul patron al clubului de fotbal Dinamo București este bun de plată. Înalta Curte de Casație și Justiție îl obligă să achite o sumă de bani considerabilă.

În jur de un milion de euro va trebui să scoată din buzunar Cristi Borcea pentru implicarea în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri și plaje. Mai concret, prejudiciul pe care Borcea va trebui să-l plătească în acest caz este de 957.107 euro, potrivit Agerpres.

Cristi Borcea revine după gratii

Reamintim că fostul finanțator al lui Dinamo, Cristi Borcea, a primit o nouă condamnare, de data aceasta în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri și plaje din Mamaia Astfel, Borcea se va întoarce la închisoare, de unde a fost eliberat recent, după ispășirea pedepsei dictate în dosarul transferurilor.  Fostul acționar majoritar al „cîinilor roșii” s-a predat deja, făcându-și apariția vineri dimineață la Poliția Ilfov, de unde urmeazăa fi încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Cristi Borcea revine după gratii
Cristi Borcea revine după gratii

Cristia Borcea nu este singurul nume sonor care are parte de condamnări în acest dosar. Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a primit o condamnare definitivă de 9 ani cu executare, pentru retrocedările ilegale de terenuri din Constanța și Mamaia, plaje și faleze. Nici fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, nu a scăpat de condamnare. În cazul său, magistrații au dictat o sentință de 5 ani cu executare. Dragoș Săvulescu, fost acționar al clubului Dinamo, va trebui să execute o pedeadpsă cu închisoarea de 5 ani și 6 luni, în vreme ce notarul Jean Andrei, soțul președintelui Tribunalului București, Laura Andrei, a primit 2 ani de închisoare cu suspendare.

Ce se va întâmpla cu terenurile în cauză?

De asemenea, judecătorii Înaltei Curți de Casție și Justiție, au dispus ca zeci de terenuri din Constanța și Mamaia, ce fac obiectul dosarului retrocedărilor ilegale, să revină în domeniul public al statului, sau în domeniul public ori privat al Unității Teritoriale Constanța.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×