Caz șocant la un centru de plasament pentru copii cu dizabilități. Mai multe minore erau traficate de proxeneți

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
17/12/2019, 14:27
Caz șocant la un centru de plasament pentru copii cu dizabilități. Mai multe minore erau traficate de proxeneți
O rețea de proxenetism din Recaș racola minore dintr-un centru de plasament. Sursa foto: psnews.ro

Caz șocant într-un centru de plasament din Recaș, județul Timiș, unde mai multe minore cu dizabilități au devenit victimele unei grupări de proxeneți din zonă. Acestea erau racolate și obligate să se prostitueze, totul cu ajutorul uneia dintre fetele de la orfelinat.

Mai multe fete de la un centru de plasament din Recaș erau obligate să se prostitueze

Incidentul a ajuns în atenția autorităților după ce una dintre minorele abuzate a sunat la numărul de urgență 112 spunând că a fost violată. În urma cercetărilor, polițiștii au ajuns la concluzia că fata acceptase în prealabil să întrețină raporturi sexuale cu un bărbat. Situația s-a complicat, însă, în momentul în care aceasta nu și-a mai primit banii de la proxeneți.

Oamenii legii au mai aflat că la centrul din Recaș funcționa o rețea de prostituție în toată regula, condusă chiar de una din fetele instituționalizate.

Tânăra și-a convins alte trei colege să se prostitueze, iar clienții erau găsiți de un bărbat și trei femei care făceau parte din gruparea respectivă.

Fetele plecau din centrul de plasament cu bilet de voie sau pe ascuns

Totodată, potrivit anchetatorilor, fetele plecau din centrul din Recaș cu bilet de voie sau pe furiș, sărind gardul si întrețineau relații sexuale în parcurile din oraș, în diferite apartamente sau chiar pe câmpurile din apropierea localității bănățene. Banii strânși erau luați de proxeneți, ele fiind „recompensate” de obicei doar cu țigări și diverse cosmetice.

În cazul în care una dintre fete voia să pună punct acestor practici necurate, era amenințată si chiar bătută de proxeneți. În cadrul cercetărilor au fost efectuate percheziții la locuințele membrilor grupării de proxeneți.

Cele patru persoane suspectate că racolau tinerele din centrul de plasament și le obligau să se prostitueze au fost reținuți și vor fi duși la sediul DIICOT Timișoara pentru audieri.

Este vorba despre un bărbat și trei femei, cercetați pentru constituire de grup infracţional organizat şi trafic de minori. Dacă vor fi găsiți vinovați de aceste fapte reprobabile, riscă să-și petreacă următorii ani în spatele gratiilor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×