Caz șocant în lumea filmului de la Hollywood! Harvey Weinstein a fost condamnat la 23 de ani de închisoare pentru viol și agresiune sexuală

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
11/03/2020, 18:59
Caz șocant în lumea filmului de la Hollywood! Harvey Weinstein a fost condamnat la 23 de ani de închisoare pentru viol și agresiune sexuală
Harvey Weinstein, condamnat la 23 de ani de închisoare pentru viol și agresiune sexuală. Fostul producător de film a încercat să obțină pedeapsa minimă, invocând probleme grave de sănătate. Sursa foto: hepta.ro

Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați producători de film de la Hollywood va ajunge după gratii, după ce a fost găsit vinovat de viol și agresiune sexuală. Este vorba despre Harvey Weinstein, condamnat în cursul zilei de miercuri, 11 martie, la 23 de ani de închisoare cu executare. În vârstă de 67 de ani, acesta a fost supus în urmă cu o săptămână unei intervenții chirurgicale pe cord, motiv pentru care s-a prezentat în sala de judecată din Manhattan într-un scaun cu rotile.

Harvey Weinstein a fost condamnat la 23 de ani de închisoare. Procurorii au cerut pedeapsa maximă

Găsit vinovat de agresiune sexuală şi viol de gradul trei, fostul mogul din Cetatea Filmului risca o pedeapsă de până la 29 de ani de închisoare. De altfel, aceasta a fost și solicitarea venită din partea procurorilor, care invocau numărul mare al femeilor ce reclamau că au fost abuzate de Weinstein de-a lungul timpului, dar și faptul că verdictul în acest caz ar constitui un exemplu pentru procesele similare derulate pe teritoriul Statelor Unite ale Americii și nu numai.

Cazul producătorului care a pus bazele celebrei companii de film Miramax a stat la baza constituirii mișcării #Me Too, transformată rapid într-un adevărat fenomen global îndreptat împotriva hărțuirii sexuale.

Printre cele peste 80 de victime ale lui Harvey Weinstein se numără și staruri precum Angelina Jolie, Salma Hayek, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow și Madonna.

Ce a declarat Harvey Weinstein în fața instanței

De cealaltă parte, avocații au solicitat judecătorului James Burke să aplice pedeapsa minimă de 5 ani, invocând atât starea de sănătate precară a clientului lor, operat recent pe cord deschis, cât și vârsta sa înaintată.

Totodată, fostul mare producător de film a pledat nevinovat, susținând că acest proces va rămâne în istorie drept o pată neagră pentru justiția de peste ocean.

Sunt complet confuz. Cred că mulţi bărbaţi sunt derutaţi de toate astea… sentimentul pe care îl pierd mii de bărbaţi şi femei din cauza acestui proces. Sunt îngrijorat pentru ţara asta. Nu este o atmosferă demnă de Statele Unite ale Americii”, a declarat Harvey Weinstein în fața instanței.

În ciuda celor peste 80 de persoane care au formulat acuzații la adresa sa, doar două dintre acestea au fost luate în seamă de magistrații din New York.  Este vorba despre Jessica Mann, fostă actriţă, şi Mimi Haleyi, fostă asistentă de producţie.

Weinstein, de numele căruia se leagă titluri celebre ale cinematografiei americane precum „Pulp Fiction”, „Shakespeare in Love” şi „Sin City”, este primul bărbat acuzat de abuz sexual și condamnat, de la începutul mișcării #Me Too.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×