Cauza morții lui Nicu Ceaușescu. Cum și unde a murit fiul lui Nicolae și al Elenei Ceaușescu

Cauza morții lui Nicu Ceaușescu. Cum și unde a murit fiul lui Nicolae și al Elenei Ceaușescu GALERIE FOTO
Cauza morții lui Nicu Ceaușescu. Sursa foto: adevarul.ro

Mulți s-au întrebat care a fost cauza morții lui Nicu Ceaușescu. Fiul cel maire al lui Niolae Ceaușescu a murit în anul 1996, la scurt timp după ce a ieșit din închisoare. Moartea sa a fost învăluită în mister la vremea aceea și au apărut informații care spuneau că ar fi fost chiar omorât.

Cauza morții lui Nicu Ceaușescu

Elena și Nicolae Ceușescu au condus România zeci de ani și se pare că se pregăteau să lase cârma țării în mâna lui Nicu Ceușescu. ”Prințișorul”, cum era cunoscut acesta, nu părea să aibă prea multe în comun cu politica, chiar dacă a fost prim-secretar al CC al UTC, iar din 1987, a devenit prim-secretar al PCR Sibiu.

Îl interesau petrecerile și domnișoarele. A avut multe relații cu fete de familii bune, ba chiar s-a auzit că s-ar fi iubit și cu Zeița de la Montreal, Nadia Comăneci. Fizica se pare că era un hobby în familia Ceaușescu, deoarece și Nicu Ceaușescu a absolvit Facultatea de Fizică, iar mama sa a devenit doctor în chimie cu teza de doctorat „Polimerizarea stereospecifică a izoprenului”.

Cauza morții lui Nicu Ceaușescu
Cauza morții lui Nicu Ceaușescu. Sursa foto: turnulsfatului.ro

Ultima iubită a lui Nicu Ceaușescu, suspectată de uciderea iubitului său

Lucrarea respectivă a fost însă redactată de alți savanți și susținută în condiții dubioase în decembrie 1967, deoarece cunoștințele Elenei Ceaușescu în chimie se limitau doar la noțiuni elementare.

Nicu Ceaușescu se pare că a avut o relație tensionată cu părinții săi. El s-a căsătorit cu Poliana Cristescu în anul 1983, iar doi ani mai târziu, cei doi divorțau. După Revoluție, acuzat inițial pentru genocid, omor deosebit de grav și subminare a economiei naționale, a fost condamnat în cele din urmă la doar cinci ani pentru nerespectarea regimului munițiilor și armelor de foc.

Nicu Ceaușescu s-a îmbolnăvit de ciroză. A decedat în clinica Allgemeines Krankenhaus der Stadt Wien (AKH) din Viena în septembrie 1996. După moartea sa, au început să circule tot felul de teorii ale conspirației. Chiar dacă în raportul medical era scris negru pe alb că a murit din cauza unei ciroze, în spațiul public s-au lansat informații cum că ar fi fost ucis, iar Dana , ultima sa iubită ar fi fost implicată.

Unul dintre cei mai apropiați prieteni ai săi, Serghei Mizil, a vorbit despre Nicu Ceaușescu. “Nicu se comporta foarte dificil, după ce a pierdut totul: părinții au murit, a făcut închisoare, avea o viață neîmplinită, asa se simțea.

A început să bea pe ascuns, ținea băutura și în baie, ca să nu-l vadă cineva. S-a discutat la acea vreme că Dana, împreună cu serviciile secrete, i-ar fi dat multă băutură, ca să-l omoare. O idioțenie! Ea l-a iubit enorm, astea sunt legende, chiar i-a fost alături! Nu doar la bine, ci și la rău. Am văzut cu ochii mei cât de multe suporta la el”, le-a spus Mizil celor de la Cancan, într-un interviu acordat cu ceva vreme în urmă”, a declarat Serghei Mizil pentru cancan.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×