Câți bani i-au cerut lăutarii machedoni lui Gigi Becali pentru nunta Teodorei

Alex Năstase   
în Stiri mondene
12/10/2019, 16:02
Câți bani i-au cerut lăutarii machedoni lui Gigi Becali pentru nunta Teodorei GALERIE FOTO
Gigi Becali a plătit fiecare lăutar în parte. Sursa foto - facebook

Nunta Teodorei Becali este un adevărat eveniment la machedoni. Fiica lui Gigi Becali se mărită și latifundiarul din Pipera nu a ezitat. A băgat mâna adânc în buzunare. S-a aflat și câți bani i-au cerut lăutarii machedoni lui Gigi Becali pentru a cânta la nunta fiicei lui. Astfel, conform tradiției, aceștia nu au solicitat niciun ban pentru că așa este orânduiala la machedoni. Aceștia se ajută între ei de fiecare dată. 

Câți bani i-au cerut lăutarii machedoni lui Gigi Becali pentru nunta Teodorei

Cu toate acestea, Gigi Becali nu a acceptat – a chemat fiecare lăutar în parte și l-a omenit. Nu mai puțin de 3 mii de euro a primit fiecare muzician pentru noaptea în care latifundiarul din Pipera își mărită prima fată. Trebuie specificat că treaba lăutarilor nu se încheie imediat după nuntă. Duminică dimineaţa, conform tradiției, se pregăteşte alaiul ce merge acasă la mireasă pentru a fi adusă la casa mirelui.

Se aduce naşul cu alai şi muzică şi se porneşte spre casa miresei. Cuscrii, ajunşi la mireasă sunt întâmpinaţi de aceasta şi unul câte unul sunt poftiţi în casă, în timp ce ea sărută mâna persoanelor în varstă şi primeşte un ban. Mirele şi cavalerii de onoare sunt aşezaţi separat, la o masă aproape de intrare. La acea masă sunt aşezate un colac cu o bucată de carne crudă „pâltare”, orez dulce cu stafide, multe dulciuri şi „plâţinta yrambolui”, o plăcintă făcută special pentru mire.

Câți bani i-au cerut lăutarii machedoni lui Gigi Becali pentru nunta Teodorei. Gigi Becali lăutari
Gigi Becali vrea să danseze până la dimineață la nunta fiicei lui. Sursa foto – facebook

Lăutarii, primii și ultimii la nuntă

Mirelui şi cavalerilor de onoare soacra mare le pune câte o lingură de metal la piept lângă floare. În tot acest timp la masa unde stau socrii şi naşii se cântă. Lăutarii își continuă așadar lucrul mult timp după ce nunta s-a încheiat. Mai mult de atât primul lucru pe care îl face mireasa, când intră în curtea mirelui este de a săruta un băieţel. După aceea aruncă peste cap,un măr roşu în care este înfipt un ban, cine-l prinde îl taie felii şi îl împarte celor din jur.

Petrecerea ce urmează este începută de naş şi toţi participanţii cântă şi dansează până în zori alături de lăutari. Muzicanții își termină ultimii treaba și încheie în cele din urmă nunta, după ce tot ei au deschis-o.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×