În această perioadă, România își exercită președinția Consiliului Uniunii Europene și implicit dreptul de a lua decizii în cadrul diverselor evenimente și întruniri organizate. Însă, dobândirea unui astfel de statut implică anumite sume de bani pe care țara noastră este nevoită să le plătească.
Pentru următoarele 6 luni, Bucureștiul va fi gazda multora dintre evenimentele organizate cu acest prilej, astfel că înalți demnitari străini vor ajunge în țara noastră pentru a colabora cu liderii politici români, în vederea diverselor dosare europene. Totodată, vor avea avea loc întâlniri privind Președinția Consiliului UE atât la Bruxelles, cât și în alte orașe.
România, bună de plată pentru președinția Consiliului UE
Organizarea și îndeplinirea unei astfel de îndatoriri implică o serie de sacrificii din partea țării noastre, în special de ordin financiar. În acest sens, au fost alocate aproximativ 75 de milioane de euro, bai necesari pentru organizarea evenimentelor și întâlnirilor din perioada următoare. Polonia, în schimb a avut nevoie de o sumă mult mai mare, vecinii noștri alocând un buget de 114 milioane de euro, pentru întreaga perioadă de președinție. Poate vă întrebați de ce este nevoie de aceste sume? Ei bine, banii respectivi vor fi cheltuiți pentru organizarea diverselor întâlniri cu liderii europeni, atât la Bruxelles, cât și în România, pentru asigurarea efectivelor de securitate, dar și a personalului local de legătură pentru delegațiile externe.
Deciziile pe care România le va lua în perioada următoare vor avea un impact puternic inclusiv asupra cetățenilor țării noastre. Indiferent dacă sunt implicați în mod direct sau nu, românii vor resimți la rândul lor efectele hotărârilor liderilor noștri politici, de-a lungul celor 6 luni de exercitare a președinției Consiliului UE. Acest exercițiu al României implică angrenarea tuturor sistemelor din țara noastră, precum administrație, societate civilă, media, sectorul politic, dar și mediul de afaceri. Totodată, o președinție de succes poate fi asigurată numai prin stabilitate politică pe plan intern, iar guvernanții vor trebui să dea dovadă de o dublă competență, atât la nivelul țării noastre, cât și la nivelul Uniunii Europene.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ponturi pariuri Poli Iași – FCSB (23.12.2024). Cine încheie 2024 bine?