Guvernul României va înființa orchestra UE! Viorica Dăncilă a făcut anunțul

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
17/01/2019, 16:56
Guvernul României va înființa orchestra UE! Viorica Dăncilă a făcut anunțul GALERIE FOTO
Guvernul României va înființa orchestra UE

Guvernul României va înființa orchestra Uniunii Europene. Premierul Viorica Dăncilă a făcut anunțul joi, iar proiectul care va fi aprobat în ședința de guvern urmează să fie „definitoriu pentru ideea de unitate în diversitate la nivel european.”

„Mă bucur să anunţ că ideea orchestrei UE, lansată cu ocazia ceremoniei solemne de preluare a preşedinţiei rotative, se concretizează. În şedinţa de guvern de astăzi, vom aproba actul de înfiinţare a orchestrei UE, proiect cultural definitoriu pentru ideea de unitate în diversitate la nivel european. Este unul dintre proiectele în care m-am implicat, alături de ministrul Culturii, şi, săptămâna trecută, pe scena Ateneului Român, profesionişti din întreaga UE au dovedit că muzica uneşte, creează armonie şi bucurie”, a declarat Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă a anunțat înființarea orchestrei UE
Viorica Dăncilă a anunțat înființarea orchestrei UE

Guvernul României va înființa orchestra UE

România a preluat Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, iar anunțul cu privire la înființarea orchestrei UE a fost făcut de premierul Viorica Dăncilă la o săptămână după evenimentul organizat la Ateneul Român. „În cadrul evenimentelor pe care le vom organiza în calitate de preşedinţie a Consiliului UE, vom pune în valoare bogăţia moştenirii culturale comune a întregii Uniuni şi vom evidenţia, în acelaşi timp, identitatea culturală a fiecărei naţiuni”, a mai spus primul-ministru.

Anunțul Vioricăi Dăncilă vine într-o perioadă foarte tensionată pentru Uniunea Europeană, marcată de dosare foarte importante, cel mai complicat fiind cel legat de Brexit. Marea Britanie ar urma să se retragă din Uniunea Europeană pe 29 martie, dar situația se complică după ce Parlamentul a respins acordul dintre Theresa May și liderii de la Bruxelles.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×