Viorica Dăncilă cere intervenția serviciilor de securitate în situația de la Rovinari: „Nu ne jucăm cu siguranța energetică!”

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
17/01/2019, 15:55
Viorica Dăncilă cere intervenția serviciilor de securitate în situația de la Rovinari: „Nu ne jucăm cu siguranța energetică!” GALERIE FOTO
Viorica Dăncilă cere intervenția serviciilor de securitate la Complexul Energetic de la Rovinari

Premierul Viorica Dăncilă a cerut intervenția serviciilor de securitate în situația de la Complexul Energetic Oltenia din Rovinari, după ce activitatea în minele de lignit a fost sistată ca urmare a reluării grevei de către minerii din cadrul complexului. Viorica Dăncilă a vorbit despre o operațiune speculativă, situația de la Rovinari fiind de natură să afecteze securitatea energetică a României.

Solicitarea premierului a venit după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora România ar fi importat energie din alte țări la prețuri enorme, în condițiile în care această energie putea fi produsă din sursele interne, una dintre ele fiind CE Oltenia. Liderul Pro România, Victor Ponta, a fost unul dintre cei care au tras un semnal de alarmă cu privire la aceste importuri. „Haos, grevă, insolvență, băgarea CEO cu forța în Fondul Suveran al lui Dragnea (de unde să fie vândută pe doi bani) și importuri masive de energie scumpă din Ungaria și Cehia prin firmele de casă din Slatina și Teleorman!”, este o parte din mesajul publicat de Ponta pe pagina personală de Facebook.

Complexul Energetic Oltenia, Rovinari
Complexul Energetic Oltenia, Rovinari

Viorica Dăncilă cere intervenția serviciilor de securitate la Complexul Energetic de la Rovinari

„Mi s-a adus la cunoștință ieri, cu nepermisă și suspectă întârziere, situaţia de la Complexul Energetic Oltenia. Am cerut ministrului Energiei să meargă la Târgu Jiu. Am cerut să se convoace grupul de lucru interministerial pentru siguranță energetică. Am solicitat tuturor structurilor de siguranță națională informații despre această situație extrem de gravă și verificarea celor apărute în spațiul public privind achiziții de energie din alte țări, la prețuri foarte mari, pentru a afla dacă există o legătură între acest blocaj și dorința unora de a face speculații. Nimeni nu se poate juca cu siguranţa energetică a României”, a declarat Viorica Dăncilă după informațiile apărute în spațiul public cu privire la situația de la Rovinari.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×