Criză în energie! Guvernul a reacționat, după greva de la Rovinari

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
17/01/2019, 11:16
Criză în energie! Guvernul a reacționat, după greva de la Rovinari
Criză în energie! Guvernul reacționează!

Criză în energie! Guvernul reacționează, după ce compexul de la Rovinari s-a închis. Din păcate, situația în care se află energie se anunță critică.Ministrul Energiei și secretarul de stat vor avea o ședință în cursul zilei de joi. Aceasta va fi ca urmare închiderii complexului de la Rovinari.Anton Anton și Doru Vișan vor hotărâ astăzi dacă se va relua greva în carierele CEO, conform ministrului Energiei.

Ministrul Energiei Anton Anton impreuna cu Secretarul de Stat Doru Visan vor avea in cursul zilei de astazi, 17 ian 2019, o noua întâlnire cu liderii sindicali din cadrul Complexului Energetic Oltenia, urmare a reluării grevei in carierele CEO. Discutiile vor avea loc începând cu ora 12:00 la sediul Prefecturii din Targu Jiu”, se arată în comunicatul ministerului.

Criză în energie! Guvernul reacționează!

Anton Anton, ministrul Energie, alături de Doru Vișan, secretarul de stat, vor avea joi o ședință cu liderii sindicali idn cadrul Complexului Energetic Oltenia. În cursul nopții de miercuri spre joi termocrntrala de la Rovinari a fost închisă. ” În urmă cu o săptămână, minerii de la CEO au declanşat o grevă, fiind nemulţumiţi de condiţiile de muncă. Ei au obţinut ulterior unele majorări salariale, dar o parte dintre ei nu au renunţat la protest. În noaptea de miercuri spre joi, una din cele trei unităţi funcţionale ale termocentralei de la Rovinari, cu o putere instalată de 330 MW fiecare, a fost închisă din lipsă de cărbune, potrivit Profit.ro.

Criză în energie!
Criză energie în energie în România!

Potrivit datelor Transelectrica, unitatea respectivă va rămâne închisă până pe 20 ianuarie, ora 23.59. În data de 16 ianuarie, Tribunalul Gorj a pronunţat sentinţa judecatorească prin care a constatat nelegalitatea grevei şi a dispus încetarea acesteia, a anunţat CEO. Precizam că, în această perioadă, preţul pe piaţa de echilibrare pe care trebuie să îl plătească C.E. Oltenia pentru compensarea energiei nelivrate este la un nivel deosebit de ridicat. În aceste condiţii, paguba adusă societăţii pentru nefuncţionarea grupurilor energetice, ca urmare a nerespectării hotărarii instanţei de judecată, poate depăşi zilnic suma de cca 15 milioane lei”, potrivut comunicatului de presă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×