Reacția presei internaționale, după lipsa lui Liviu Dragnea de la Ateneu: “Încearcă sa impună o dezincriminare”

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
12/01/2019, 08:54
Reacția presei internaționale, după lipsa lui Liviu Dragnea de la Ateneu: “Încearcă sa impună o dezincriminare” GALERIE FOTO
Liviu Dragnea, criticat pentru inițiativele partidului pe care îl conduce

Lipsa lui Liviu Dragnea de la evenimentul de la Ateneu nu l-a scăpat pe acesta de reacțiile dure ale presei internaționale. Publicațiile europene l-au taxat pe liderul PSD, care “încearcă sa impună o dezincriminare”, scriu publicațiile. Preşedintele PSD este aflat în această perioadă în vacanţă, în Maldive. Jurnaliștii europeni au remarcat și conflictele existente în interiorul elitei politice din România.

Disputele dese dintre Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă nu au rămas fără ecou în presa internațională, după ce România a preluat preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Presa de pe continent a remarcat că sunt îngrijorări serioase că România va reuși să facă față acestei provocări, în contextul în care scena politică din România este dominată de lupte de culise, iar în Parlament o dezincriminare a unor infracţiuni de corupţie este tot mai aproape de a se realiza.

“Încearcă sa impună o dezincriminare”, a scris presa europeană despre inițiativele partidului condus de Liviu Dragnea

Chiar dacă a lipsit de la evenimentul de la Ateneul Român, prin care România a preluat preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, Liviu Dragnea este considerat de presa internațională principalul jucător politic, dar liderul PSD este pus într-o lumină negativă, pentru că “încearcă sa impună o dezincriminare”, scriu cei de la Reuters.

Donald Tusk și Viorica Dăncilă, la evenimentul de la Ateneul Român

„România, al doilea cel mai sărac stat membru UE din 2007, nu şi-a început sub cele mai bune auspicii preşedinţia europeană, în contextul în care Liviu Dragnea încearcă să impună în Parlament o dezincriminare a unor infracţiuni de corupţie şi în contextul unor conflicte în interiorul elitei politice”, au scris cei de la Reuters, după ce au analizat șansele ca România să ducă la bun sfârșit mandatul început la conducerea Consiliului Uniunii Europene.

Presa internațională despre România: „Legislaţia anticorupţie, o problemă!”

„Nominalizarea de către ministrul Justiţiei, a treia oară, a unui procuror regional la conducerea DNA, respins deja în două rânduri de preşedinte, pe care-l suspectează de colaborare cu fosta Securitate comunistă” , este considerată una dintre probleme cu care se confruntă România, notează cei de la The Associated Press. Euronews a remarcat protestele  ce au avut loc la Ateneu în timp ce România prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

În timp ce România prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, mii de oameni protestau în fața Ateneului

Există și puncte bune. Presa internațională crede că mai există o speranță, atâta timp cât preşedintele Consiliului Uniunii Europene crede într-o reușită a mandatului. „Depinde doar de voi ca politica română să fie un exemplu bun sau un avertisment teribil pentru Europa”, a spus Donald Tusk, într-un discurs în limba română cu care a uimit asitența de la Ateneu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×