Câți bani câștigă un colonel SRI cu o vechime de 20 de ani. Salariul lunar include bonusuri și ore suplimentare

Cristiana Astefanoaiei    Alex Năstase   
în Stiri mondene
04/10/2019, 10:45
Câți bani câștigă un colonel SRI cu o vechime de 20 de ani. Salariul lunar include bonusuri și ore suplimentare GALERIE FOTO
SRI-ul rămâne un loc de muncă dorit de mulți tineri. Sursa foto - facebook

Dacă ai avut vreodată curiozitate de a afla câți bani câștigă un colonel SRI cu o vechime de 20 de ani, FANATIK îți explică pas cu pas grila de salariu a acestora. Trebuie în primul rând să știți că vechimea înseamnă într-adevăr bani în această instituție. În prezent, salariul pe care-l poate încasa un ofițer SRI poate fi considerat mic în comparație cu alte meserii, dar indiferent de câți bani încasează personalul, acesta mai are și alte beneficii care nu sunt deloc neglijabile.

Câți bani câștigă un colonel SRI cu o vechime de 20 de ani

Trebuie să știți că SRI, la fel ca oricare altă instituție publică din România, este destul de discretă atunci când vine vorba de salariile pe care le au angajații. Cu toate acestea, FANATIK a reușit să afle anumite sume. În mod normal, salariul debutanților nu este ceva de laudă, însă tinerii absolvenți ai unei facultăți de profil rămân în continuare atrași. În presă s-a tot scris că salariul unui debutant în cadrul instituției pornește de la 2.500 de lei.

Urcăm pe scara ierarhică și aflăm că un subofițer câștigă în jur de 4.000 de lei lunar. Un ofițer SRI duce acasă lunar aproximativ 5.000 de lei, în funcție de orele lucrate suplimentar și de sporuri. Un angajat cu vechime în acest domeniu are, evident, mai mult, deci poate să depășească un venit lunar de 6.000 de lei. Ei, bine, un colonel în SRI cu o vechime de 20 de ani câștigă 9 mii de lei, bani la care se adaugă și bonusurile pentru orele suplimentare.

Câți bani câștigă un colonel SRI cu o vechime de 20 de ani. SRI
SRI este o instituție publică. Sursa foto – facebook

Salariul lunar include bonusuri și ore suplimentare

Vă reamintim că pe site-ul oficial al instituției salariile nu sunt publicate, asta și pentru că legea nu-i obligă să divulge astfel de informații, în ciuda faptului că vorbim despre bani publici. „Întrucât SRI este o instituţie bugetară, salarizarea personalului se realizează potrivit legii salarizării unitare şi a actelor normative de salarizare anuale. Cei care aleg o carieră în SRI beneficiază de soldă de funcţie, soldă de grad, gradaţii, normă de hrană, drepturi de echipament şi, în funcţie de domeniul de activitate, de anumite drepturi care vin să compenseze condiţiile deosebite de muncă în care îşi desfăşoară activitatea.

Pe măsură ce personalul avansează în grad şi funcţie şi în condiţiile obţinerii unor performanţe profesionale, drepturile salariale pot creşte”, au spus reprezentanții instituției.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×