Cariere în SRI 2019! Cum poți aplica pentru un post în Serviciul Român de Informații

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
26/02/2019, 14:59
Cariere în SRI 2019! Cum poți aplica pentru un post în Serviciul Român de Informații
Cum să te angajezi la SRI

Serviciul Român de Informații a reprezentat mereu un loc  de muncă extrem de atractiv pentru tineri. Dacă visezi la o carieră în acest domeniu, pagina web a instituției îți stă la dispoziție și îți oferă pe larg toate detaliile de care ai nevoie.

Serviciul Român de Informaţii îţi oferă mai mult decât un loc de muncă. Dacă eşti dinamic şi responsabil, dacă îţi place să te perfecţionezi şi să înveţi permanent lucruri noi, în SRI ai perspectiva de a-ţi construi o carieră.Serviciul îţi cere tot ce ai mai bun şi îţi oferă posibilitatea de a lucra cu cei mai buni. Investeşte în tine încredere, timp şi resurse pentru a deveni şi a rămâne un profesionist într-o echipă de elită.Te sprijină să obţii performanţe şi te încurajează să-ţi dezvolţi cunoştinţele, capacităţile şi aptitudinile, atât în specialitatea în care îţi desfăşori activitatea, cât şi în domenii complementare” . Aceasta este o parte din prezentarea făcută de SRI prin care încearcă să atragă tineri dornici de a urma o carieră în spionaj.  Aceștia sunt invitați să acceseze site-ul instituției, la secțiunea Cariere, pentru a afla mai multe detalii.

Află cum te poți angaja la SRI

În ceea ce privește profilul angajatului ideal pentru Serviciul Român de Informații, pagina online a instituției vine cu o serie de precizări importante. Cei interesați de o carieră în spionaj trebuie să îndeplinească anumite criterii de eligibilitate.

Tot ce trebuie să știi pentru o carieră în spionaj
Tot ce trebuie să știi pentru o carieră în spionaj

Ca să te poţi angaja la SRI trebuie, conform legii, să îndeplineşti anumite condiţii, printre care:

  • să ai: cetăţenie română şi domiciliul în ţară,cultură generală amplă şi capacitatea de a te exprima corect şi coerent în limba română,pregătire profesională în domeniul solicitat,stare de sănătate bună, cunoaştere foarte bună a cel puţin unei limbi străine, pentru încadrarea ca ofiţer, conduită civică şi morală corespunzătoare, respect faţă de valorile şi legislaţia naţională, loialitate faţă de ţară, principiile şi valorile democraţiei şi statului de drept.
  • să nu fii în curs de cercetare, urmărire sau judecată penală sau să nu fi fost condamnat penal”.

De asemenea, trebuie să ştii că există anumite abilităţi şi aptitudini care, odată probate, te pot recomanda ca eligibil: nivel superior de inteligenţă;capacitate de adaptare;rezistenţă la stres şi în condiţii de program prelungit;atenţie concentrată şi distributivă de nivel ridicat;perseverenţă;dorinţă de perfecţionare continuă;un bun echilibru psiho-emoţional;abilităţi de comunicare” , se mai arată pe site-ul Serviciului Român de Informații.

Cum să aplici pentru un post în SRI

Pe pagina web a instituției, toți tinerii interesați de o carieră în domeniul spionajului sunt invitați să aplice pentru un post în cadrul Serviciului Român de Informații. „Cunoştinţele şi abilităţile tale te pot recomanda pentru a lucra în Serviciul Român de Informaţii. În momentul de faţă, SRI caută următoarele categorii de specialişti / personal: specialistIT&C, psiholog, traducator, medic, infirmieră, îngrijitoare în unităţi sanitare, soldat / gradat profesionist, subofiţer operativ Brigada Antiteroristă. Toate posturile descrise vor fi ocupate în sistem concurenţial şi se supun condiţiilor generale de acces în Serviciul Român de Informaţii. Dacă eşti interesat trimite-ne CV-ul tău la hr@sri.ro” , este anunțul postat pe site-ul Serviciului Român de Informații.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×