Mesajul SRI de Dragobete: Postarea a devenit imediat virală

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
24/02/2019, 14:22
Mesajul SRI de Dragobete: Postarea a devenit imediat virală GALERIE FOTO
SRI nu exclude apariția de zone roșii de carantină

Serviciul Român de Informații a postat, duminică, un mesaj pe Facebook, cu ocazia sărbătorii de Dragobete. Mesajul SRI a devenit viral pe rețeaua de socializare.

Mesajul „Nu te poți ascunde la nesfârșit” postat de SRI a fost distribuit de peste 1.700 de ori, în patru ore. Nu este prima dată când o astfel de postare a instituției devine virală. Se pare că românilor le place umorul pe care îl etalează reprezentanții SRI.

Reacțiile internauților la mesajul SRI

Mai mult decât atât, internauții au reacționat la mesajul viral în secțiunea de comentarii. „Poate vă ocupați și de cei care au devalizat România”, a scris unul dintre românii care au comentat mesajul SRI.

Mesajul SRI de Dragobete: Postarea a devenit imediat virală
Mesajul SRI de Dragobete: Postarea a devenit imediat virală

Un altul a venit și cu exemple concrete de persoane care, în opinia lui, ar trebui să se afle în vizorul SRI: fostul ministru Elena Udrea, fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, și fostul deputat Sebastian Ghiță. „Nu te poți ascunde la nesfârșit. Nu putem să mințim ca să te acoperim tot timpul. Poate doar dacă se mai măresc cifrele alea în fluturaș”, a glumit un internaut.

Ce este Dragobetele

Dragobetele mai este numit în popor și Năvălnicul sau Logodnicul Păsărilor.  De obicei, el era întruchipat ca un fecior chipeș și puternic, care avea menirea de a aduce iubirea în casă și în inimi. În ziua de 24 februarie, oamenii de la țară se îmbrăcau cu straie frumoase, curate, de sărbătoare. Ei porneau spre pădure, în atmosferă de petrecere, iar acolo culegeau ghiocei, viorele și alte flori de primăvară, pe care le puneau la icoane. Acestea aveau puteri foarte mari.

În jurul amiezii, fetele fugeau spre sat, iar băieții care le îndrăgeau le urmăreau și le furau câte o sărutare în văzul lumii. Acest gest însemna legământul lor de dragoste de față cu toată lumea. Aici are origini expresia ”Dragobetele sărută fetele!”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×