Răspunsul SRI, după ce Gabriela Firea i-a cerut să intervină în scandalul apei potabile

Silviu Ghering    Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
07/02/2019, 20:07
Răspunsul SRI, după ce Gabriela Firea i-a cerut să intervină în scandalul apei potabile GALERIE FOTO
Gabriela Firea a primit răspunsul de la SRI la solicitarea explicațiilor situației apei din Capitală

SRI îi răspunde Gabrielei Firea în scandalul cu apa care nu a fost potabilă în unele din sectoarele din Capitală. Datele ofițerilor arată tot. Serviciul Român de Informații declară că nu este vorba despre o situație de bioterorism.

„Acești parametri s-au încadrat în limitele recomandate, nici măcar în limita maximă, adică sub 1 mg/l. În concluzie, apa brută furnizată către Apa Nova a fost în limita prevăzută de lege”, a declarat ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș.

SRI, răspuns pentru Gabriela Firea, în scandalul cu apa

Datele care clarifică solicitarea primarului general al Capitalei arată că nu este vorba despre o situație de bioterorism, așa cum s-a speculat. În cursul datei de 31 ianuarie, primarul Capitalei a anunțat că i-a scris președintelui României în privința problemelor privind calitatea apei din mai multe sectoare din Capitală. Gabriela Firea a cerut de la SRI și CSAT mai multe detalii, pentru a înțelege situația care s-a creat. „Am trimis în pauză (n.a. – pauza de la CGMB) o scrisoare către președintele Iohannis, SRI și CSAT, pentru că în acest moment avem două tipuri de analize și două tipuri de declarații”.

SRI, răspuns pentru solicitarea Gabrielea Firea în scandalul apei
SRI, răspuns pentru solicitarea Gabrielea Firea în scandalul apei

„Analiza operatorului de apă – sancțiune penală dacă dezinformează primăria sau populația și rapoartele de la DSP, despre care Apa Nova spune că nu s-au prelevat probele din toate punctele și doar din câteva. Pentru a nu exista niciun dubiu mă adresez instituțiilor competente și cine a greșit și a dezinformat populația să plătească. Dacă cumva operatorul de apă a greșit, cu siguranță voi demara procedurile de reziliere a contractului, dacă DSP nu a luat probele din punctele indicate și s-a transmis panică prin aceste măsurători (…) Eu cred că atât din partea președintelui țării, pentru că este și președintele CSAT, cât și din partea SRI vom primi cele mai corecte informări și vom ști ce s-a întâmplat în această perioadă”, a spus Gabriela Firea pe 31 ianuarie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×