Apa Nova a mințit? Datele DSP arată că apa din București nu era potabilă. Acuzații dure

Raluca Ogaru   
în Stiri de ultima ora
01/02/2019, 14:20
Apa Nova a mințit? Datele DSP arată că apa din București nu era potabilă. Acuzații dure

Potrivit unui raport al DSP, nivelul d clor din apa bucureștenilor de la robinet, în sectoarele 5 și 6 era de 5 ori mai mare față de nivelul normal. De aici, și mirosul persistent de clor care i-a speriat pe locuitorii Capitalei și care i-a făcut să sune urgent la Apa Nova pentru a semnala problemele.

Scandalul apei potabile din Capitală a atins nivelul maxim joi, în timpul unei conferințe organizate la Primăria Capitalei. În timpul acestei întrevederi, directorul Apa Nova a susținut că, potrivit rapoartelor, nivelul de clor era în limite normale. Tot atunci, Gabriela Firea a explicat că a sesizat SRI și alte servicii competente pentru a face lumină în acest caz. Cu toate acestea, astăzi, Direcția de Sănătate Publică a acuzat direct compania de apă că nu a informat corect populația despre starea apei.

A mințit Apa Nova? DSP arată că apa nu a fost potabilă

”Nu ni s-a solicitat să comunicăm datele către media. Ni s-a transmis că au fost prelevate probe din rețeaua de sănătate publică și s-a constatat depășirea nivelului de clor. Ni s-a solicitat să informăm populația că apa nu e bună. Având în vedere că erau contradictorii rapoartele. Am spus că suntem disponibil să prelevăm din nou probe pe timpul nopții, dar am fost refuzați pentru că nu au opersonal. Țin să menținez că reprezentanții DSP au solicitat din nou să transmitem un mesaj similar cu cel din informarea DSP.

Apa Nova, anunț oficial
Apa Nova, anunț oficial

Poziția Apa Nova este următoarea: întrucât nu s-au înregistrat valori diferite în punctele fixe pe care le-am stabilit, apreciem că nu considerăm oportun să dăm această informare. Noi nu am vorbit cu ministrul Sănătății. Nu am vorbit niciodată personal. Nu vreau să intru în detalii, e o problemă tehnică, dar nu știm cum a făcut DSP analizele, noi putem garanta doar pe baza rezultatelor și testelor noastre. Nu am dreptul legal să contest modul în care își face treaba o instituție a statului. Analizele noastre, repet, arată diferit. Noi apreciem că situașia furnizării apei în București este sub control. Apa a fost și este potabilă.”, a declarat pentru Digi 24 Epsică Chiru, director general adjunct Apa Nova.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×