Apa Nova, amendată de DSP după scandalul privind apa potabilă din Bucureşti! Ce sancţiune a fost aplicată

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
04/02/2019, 21:48
Apa Nova, amendată de DSP după scandalul privind apa potabilă din Bucureşti! Ce sancţiune a fost aplicată GALERIE FOTO
Apa Nova a fost amendată de DSP pentru modul în care a gestionat problemele privind apa potabilă în București

Compania Apa Nova a fost amendată de Direcția de Sănătate Publică (DSP) cu suma de 10.000 de lei după scandalul privind apa potabilă din Bucureşti. Ministrul Sănătății Sorina Pintea, a declarat că Apa Nova ar fi trebuit să anunțe DSP și Primăria Capitalei cu privire la calitatea apei.

Sorina Pintea a mai spus că Ministerul Sănătății a luat decizia de a informa cetățenii cu privire la riscurile folosirii apei de la robinet și că a sunat-o pe Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, pentru a o informa în legătură cu măsurile pe care Ministerul urma să le pună în aplicare.

Apa potabilă a avut un gust și un miros ciudat în Capitală
Apa potabilă a avut un gust și un miros ciudat în Capitală

Apa Nova a fost amendată de DSP pentru modul în care a gestionat problemele privind apa potabilă în București

„Aş vrea să aduc aminte tuturor furnizorilor de apă potabilă şi nu numai că există o autoritate care se numeşte Ministerul Sănătăţii şi care reglementează politici publice de sănătate, care reglementează măsuri, care dispune şi care este autoritate competentă în a rezolva anumite probleme. Astfel, operatorul ar fi trebuit să anunţe DSP şi Primăria Bucureşti despre o eventuală depăşire a unor parametri sau despre anumite proceduri pe care le-a făcut pentru a asigura calitatea apei. Nu a făcut-o. DSP Bucureşti a avertizat furnizorul că există sesizări. Prima sesizare a fost înregistrată în ziua de 30 ianuarie. Ultima sesizare, la 13:38, oră după care s-a luat legătura cu inspectorii, informându-l asupra sesizărilor şi rugându-l să facă echipe comune de prelevare a probelor. Lucru pe care furnizorul l-a refuzat”, a declarat ministrul Sănătății.

Apa Nova a fost amendată de DSP cu suma de 10.000 de lei după scandalul cu privire la apa potabilă din Capitală, iar Sorina Pintea a anunțat că, începând de luni, între DSP și furmizorii de apă nu mai există un protocol privind comunicarea cu presa.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×