Apa Nova, amendată de DSP după scandalul privind apa potabilă din Bucureşti! Ce sancţiune a fost aplicată

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
04/02/2019, 21:48
Apa Nova, amendată de DSP după scandalul privind apa potabilă din Bucureşti! Ce sancţiune a fost aplicată GALERIE FOTO
Apa Nova a fost amendată de DSP pentru modul în care a gestionat problemele privind apa potabilă în București

Compania Apa Nova a fost amendată de Direcția de Sănătate Publică (DSP) cu suma de 10.000 de lei după scandalul privind apa potabilă din Bucureşti. Ministrul Sănătății Sorina Pintea, a declarat că Apa Nova ar fi trebuit să anunțe DSP și Primăria Capitalei cu privire la calitatea apei.

Sorina Pintea a mai spus că Ministerul Sănătății a luat decizia de a informa cetățenii cu privire la riscurile folosirii apei de la robinet și că a sunat-o pe Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, pentru a o informa în legătură cu măsurile pe care Ministerul urma să le pună în aplicare.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI
Apa potabilă a avut un gust și un miros ciudat în Capitală
Apa potabilă a avut un gust și un miros ciudat în Capitală

Apa Nova a fost amendată de DSP pentru modul în care a gestionat problemele privind apa potabilă în București

„Aş vrea să aduc aminte tuturor furnizorilor de apă potabilă şi nu numai că există o autoritate care se numeşte Ministerul Sănătăţii şi care reglementează politici publice de sănătate, care reglementează măsuri, care dispune şi care este autoritate competentă în a rezolva anumite probleme. Astfel, operatorul ar fi trebuit să anunţe DSP şi Primăria Bucureşti despre o eventuală depăşire a unor parametri sau despre anumite proceduri pe care le-a făcut pentru a asigura calitatea apei. Nu a făcut-o. DSP Bucureşti a avertizat furnizorul că există sesizări. Prima sesizare a fost înregistrată în ziua de 30 ianuarie. Ultima sesizare, la 13:38, oră după care s-a luat legătura cu inspectorii, informându-l asupra sesizărilor şi rugându-l să facă echipe comune de prelevare a probelor. Lucru pe care furnizorul l-a refuzat”, a declarat ministrul Sănătății.

Apa Nova a fost amendată de DSP cu suma de 10.000 de lei după scandalul cu privire la apa potabilă din Capitală, iar Sorina Pintea a anunțat că, începând de luni, între DSP și furmizorii de apă nu mai există un protocol privind comunicarea cu presa.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×