Cătălin Cherecheș, protest în ziua alegerilor. Primarul din Baia Mare a mers la urne, dar nu a votat

în Stiri de ultima ora
10/11/2019, 17:32
Cătălin Cherecheș, protest în ziua alegerilor. Primarul din Baia Mare a mers la urne, dar nu a votat
Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, protest inedit în ziua alegerilor. Sursa foto: 2mnews.ro

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a recurs la un protest inedit, chiar în ziua primului tur al alegerilor prezidențiale. Edilul s-a prezentat duminică la secția de votare unde este arondat, însă nu a dorit să voteze, pe motiv că nu a primit sprijin pentru ca orașul să devină Capitală Europeană a Tineretului.

Primarul din Baia Mare a mers la urne, dar nu a votat, în semn de protest

Totodată, Cherecheș le-a reproșat candidaților înscriși în cursa pentru Palatul Cotroceni că nu s-au implicat în proiectele importante, astfel încât a recurs la acest gest radical dintr-un spirit civic. Primarul speră, însă, ca protestul său să nu rămână fără ecou și să primească până la turul al doilea semnale de susținere pentru transformarea orașului Baia Mare în Capitală Europeană a Tineretului în anul 2022.

Pe 24 noiembrie, edilul își dorește ca votul său să se îndrepte către candidatul care se va arăta dispus să sprijine cel mai important proiect al comunității locale. „Până atunci, cu regret, nu voi participa la acest vot, din dorința de a scoate în evidență că și într-o astfel de campanie, într-un moment de alegeri cu importanță majoră pentru România, este importantă fiecare comunitate și trebuie, ca și candidat, să rezonezi la proiectele importante”, a precizat acesta.

Cătălin Cherecheș, protest inedit în ziua alegerilor

Am venit cu gândul spre comunitatea pe care o reprezint, comunitatea băimăreană, și cu gândul la proiectele importante pe care le avem. Am tot așteptat măcar în această campanie electorală ca unul dintre candidați, în special candidații care au deținut funcții importante în stat, să se gândească și la această comunitate. Noi ne dorim să devenim în 2022 Capitală Europeană a Tineretului, iar pentru aceasta am solicitat atât Guvernului României, cât și Președinției și partidelor politice un acord de susținere pentru acest lucru, fiind vorba despre un proiect cu relevanță națională.

Aștept până la turul 2 ca cel puțin cei care se înscriu în turul 2 să facă acest gest pentru comunitatea băimăreană. Până atunci, cu regret, nu voi participa la acest vot, din dorința de a scoate în evidență că și într-o astfel de campanie, într-un moment de alegeri cu importanță majoră pentru România, este importantă fiecare comunitate și trebuie, ca și candidat, să rezonezi la proiectele importante”, a declarat Cătălin Cherecheș.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×