Cât s-a odihnit, de fapt, șoferul tirului care a produs carnagiul din Ialomița. Mai mult de atât, cu ce viteză medie a circulat toată ziua

Catalin Nae    Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
07/10/2019, 19:46
Cât s-a odihnit, de fapt, șoferul tirului care a produs carnagiul din Ialomița. Mai mult de atât, cu ce viteză medie a circulat toată ziua GALERIE FOTO
S-a aflat cât s-a odihnit, de fapt, șoferul tirului care a produs carnagiul din Ialomița. Sursa foto: observator.ro

S-a aflat cât s-a odihnit, de fapt, șoferul tirului care a produs carnagiul din Ialomița, dar și cu ce viteză medie a circulat toată ziua. Deși se credea că șoferul care a îndoliat o localitate întreagă avea viteză mare în momentul impactuui, anchetatorii au aflat adevărul.

S-a aflat cât s-a odihnit, de fapt, șoferul tirului care a produs carnagiul din Ialomița

10 persoane au murit și alte șapte au fost rănite, sâmbătă, în județul Ialomița, după ce un TIR a intrat în plin într-un microbuz plin cu oameni care mergeau la serviciu. Aparatul tahograf a scos la iveală informaţii importante pentru anchetatori, care încearcă să afle în ce condiții a avut loc tragicul accident rutier.

Inițial s-a crezut că șoferul a adormit la volan, însă această variantă este puțin probabilă, după cum reiese din datele analizate de anchetatori. Aparatul tahograf al TIR-ului implicat în accidentul din Ialomiţa a fost analizat şi au fost scoase la iveală informaţii utile pentru anchetatori.

S-a aflat cât s-a odihnit, de fapt, șoferul tirului care a produs carnagiul din Ialomița
S-a aflat cât s-a odihnit, de fapt, șoferul tirului care a produs carnagiul din Ialomița. Sursa foto: observator.ro

Viteaza medie cu care a circulat șoferul tirului a fost de 58 de kilometri pe oră

Potrivit Digi24, aparatul a indicat că şoferul ar fi respectat timpul de odihnă necesar, iar viteaza cu care acesta a circulat a fost de 58 de kilometri pe oră. Experții iau în calcul și faptul că șoferul e posibil să nu fi fost atent la drum din cauza că altceva i-a atras atenția, dar chiar că poate a avut o problemă medicală.

Accidentul grav a avut loc sâmbătă dimineaţă pe un drum din Ialomiţa. TIR-ul a intrat frontal într-un microbuz plin cu femei care mergeau la serviciu în Bucureşti. Opt dintre ele au murit pe loc. Fiecare avea acasă cel puţin un copil. Şoferii celor două maşini au pierit, de asemenea, în accident. Întreaga localitate Munteni de Buzău este acum în doliu, deoarece opt dintre victime erau din această localitate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×