Cât au cheltuit românii pentru Revelionul acesta? Cel mai profitabil an

Silviu Ghering    Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
05/01/2019, 10:24
Cât au cheltuit românii pentru Revelionul acesta? Cel mai profitabil an
Românii au cheltuit sume imense pentru petrecerea de Revelion!

Românii se pare că nu au avut nicio reținere anul acesta, astfel că au reușit să cheltuie sume uriașe. Revelionul din acest an a fost cel mai profitabil din 1990 până acum. Cei mai mulți au ales să nu țină cont la cât poate costa distracția, așa că au dat bani grei pe diverse servicii care să le mențină starea de bine și ca petrecerea să fie una memorabilă.

Federația patronatelor în turism au calculat o suă alocată de români anul acesta, se pare că 4,5% din ei au ales să își petreacă sărbătorile de iarnă departe de casă. Revelionul 2019 a fost cel mai profitabil an încă din 1990 încoace!

Românii au dat bani grei pe petrecerea de Revelion! Acesta a fost cel mai profitabil an!

Suma la care s-au ridicat cheltuielile românilor de anul acesta pentru perecerea dintre ani a fost de 40 de milioane de euro, potrivit estimărilor patronilor de stațiuni din toată țara. Aceasta este cu 8,5% mai mare față de anul 2018. Majoritatea românilor au ales să sărbătorească Revelionul în diverse sate pitorești din Maramureş, Bucovina şi Bran – Moeciu, dar şi pe Valea Prahovei şi în Poiana Braşov. Litoralul a fost mai puțin căutat, dat fiind faptul că are mai puține locuri de cazare încălzite în perioada aceasta.

Majoritatea românilor s-au retras la munte în Revelionul acesta
Majoritatea românilor s-au retras la munte în Revelionul acesta. În imagine, Mănăstirea Caraiman din Bușteni

Lista cu locurile unde au petrecut românii Revelionul

Cu sau fără oferte, românii pare că nu s-au abținut de niciun fel pentru a-și face toate poftele, așa că au ales ce le-a fost pe plac pentru a sărbătorii Crăciunul și Revelionul. Majoritatea s-au gândit să își facă amintiri memorabile anul acesta, cu atât mai mare a fost bucuria proprietarilor diverselor restaurante, pensiuni și cabane din zona montană. Locurile au fost pline, iar petrecerea  și voia bună au fost la ordinea zilei.

Revelion 2019
Revelion 2019

Cât a costat petrecerea de Revelion, valori medii, în lei, pentru o persoană în:

  • Maramureș – 350
  • Brașov – 400
  • Sibiu – 385
  • Sinaia – 425
  • Sovata – 300
  • Bran – 380
  • Arieșeni – 300
  • Predeal – 400
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×