Cât ar putea costa noua Dacia Logan electrică și când va fi lansată

Catalin Nae   
în Stiri de ultima ora
24/07/2019, 10:10
Cât ar putea costa noua Dacia Logan electrică și când va fi lansată GALERIE FOTO
Primul autoturism Dacia electric va apărea în 2021

Dacia se aliniază tendințelor mondiale, așa că pregătește primul model electric din istoria companiei! Mașinile electrice încep să câștige din ce în ce mai mult teren pe piața auto mondială. Acestea sunt nepoluante, așa că uzinele de la Mioveni lucrează de zor la un model electric care se dorește a fi la fel de profitabil pentru clienți cum a fost și Dacia Logan!

Cât ar costa noua Dacia Logan electrică

Mai multe detalii despre primul model electric de la Dacia au răsuflat în presa din Franța, care a scris despre noul model care ar urma să ajungă pe piață nu mai devreme de anul 2021! Aspectul mașinii electrice de la Dacia va fi similar cu cel al lui Renault City K-ZE, disponibil pe piața din China, de la care va împrumuta multe elemente.

Prețul de start va fi de aproximativ 20 de mii de euro, însă va beneficia și de eco-bonusuri și va mai scădea cu câteva mii de euro. Dacă este să luăm în calcul faptul că statul român oferă 6 mii de euro pentru achiziționarea unei mașini elecrice, noul autoturism Dacia electric ar urma să coste în jur de 14 mii de euro. În orice caz, mașina electrică a celor de la Dacia își propune să fie cea mai ieftină de pe piață.

Cât ar costa noua Dacia Logan electrică
Cât ar costa noua Dacia Logan electrică

Noua Dacia electrică ar putea fi cumpărată cu 14 mii de euro

Autonomia va fi de 200 de kilometri, în timp ce perioada de încărcare la priza domestică va fi de aproximativ 4 ore. Ca dotări, prima Dacia electrică va beneficia de ecran multimedia tactic cu sistem de navigație, camera de marșarier și aer condiționat automat. Lansarea va avea loc la finalul anului 2021, la Frankfurt.

Conform jurnalistilor francezi de la Caradisiac.com, primul model electric de la Dacia, al cărui nume nu este stabilit momentan, va fi lansat în 2021, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×