Sute de autoturisme Dacia, rechemate în service. Ce probleme au

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
07/02/2019, 17:11
Sute de autoturisme Dacia, rechemate în service. Ce probleme au GALERIE FOTO
Sute de autoturisme Dacia, rechemate în service. Ce probleme au

Dacia recheamă în service peste 300 de mașini, care au probleme. Anunțul a fost făcut de ANPC, care a publicat un document din care reiese că mai multe modele au posibile defecte la baterie. Cei de la Dacia au anunțat că au identificat o defecțiune a bateriilor de 12V, care pot provoca probleme la pornire.

Dacia are probleme cu bateria la aproape toate modelele. Posibilele defecte sunt suspectate la Duster, Logan, Logan MCV și Sandero. Acestea sunt modelele la care s-a reclamat și s-a constatat probleme la baterie. Clienții s-au plâns de aceste probleme încă din vara trecută, dar cei de la Dacia abia acum au rechemat mașinile. Anunțul a fost făcut prin ANPC (Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor). Costurile reparațiilor vor fi suportate integral de producător, au anunțat cei de la Dacia.

323 de mașini Dacia sunt rechemate în service cu probleme la baterie! Remedierea durează maxim 70 de minute

Dacia recheamă în țară 323 de mașini din mai multe modele. Acestea ar avea probleme la baterie. Corectarea acestor defecte se face în trepte. Mai întâi se verifică bateria, proces care durează 10 minute. Dacă este necesar să fie înlocuită bateria, acest lucru mai durează pentru fiecare mașină în că o oră. Problemele cu defectele de fabricație la Dacia nu sunt noi. În luna ianuarie a acestui an, fabrica de automobile a rechemat peste 13.000 de mașini exportate în toată lumea, cu probleme la airbag-uri.

Documentul publicat de ANPC, prin care Dacia recheamă voluntar 323 de automobile în service.

„Dacia acordă o deosebită atenţie calităţii de fabricaţie a produselor sale şi, urmărind permanent evoluţia autovehiculelor fabricate, a identificat faptul că în situaţii excepţionale, în care este necesară declanşarea airbag-ului şofer, există riscul ca acesta să funcţioneze în mod necorespunzător”, au anunțat în ianuarie cei de la Dacia, după ce au fost nevoiți să recheme în fabrică peste 13.000 de mașini din aproape toate modelele.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×