Casa Albă a recunoscut public că SUA nu au suficiente kituri de testare pentru coronavirus! Se înmulțesc cazurile de infectare printre americani

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
06/03/2020, 08:48
Casa Albă a recunoscut public că SUA nu au suficiente kituri de testare pentru coronavirus! Se înmulțesc cazurile de infectare printre americani GALERIE FOTO
Probleme pentru Donald Trump. Sursa foto - Liu Jie / Avalon Editorial / Profimedia

Casa Albă a recunoscut public că Statele Unite ale Americii nu au suficiente kituri de testare pentru coronavirus! Se întâmplă lucrul acesta în timp ce cazurile de infectare se înmulţesc pe ambele coaste ale SUA.

Casa Albă a recunoscut public că SUA nu au suficiente kituri de testare pentru coronavirus!

Vicepreşedintele Mike Pence a spus că administraţia Trump nu îşi va putea îndeplini obiectivul de a furniza 1 milion de kituri de testare săptămâna aceasta.  Congresul a aprobat un pachet de ajutor de urgenţă, în valoare de 8,3 miliarde de dolari, pentru a combate epidemia.

La nivel global, coronavirusul descoperit la finalul anului trecut în Wuhan (China) a infectat peste 93.000 de persoane, iar în lume au fost înregistrate mai mult de 3.100 de decese.

Se înmulțesc cazurile de infectare printre americani

În Statele Unite, există peste 200 de cazuri în 20 de state, iar numărul deceselor provocate de Covid-19 este de 12, iar 11 dintre acestea au fost înregistrate în statul Washington. Din total, nouă decese au fost înregistrate într-un azil din suburbiile oraşului Seattle.

Mai multe companii, între care Microsoft şi Amazon au închis birourile din zonă, recomandând angajaţilor să lucreze de acasă.

Cazul infectărilor s-a dublat în New York, astfel că joi erau 22, în timp ce în statul Rhode Island, peste 200 de persoane sunt în carantină, după ce, în urma unei călătorii în Italia, au fost depistate trei cazuri.

San Francisco a raportat primele două cazuri, iar statul Maryland, primele trei, în suburbiile Washington D.C. De altfel, la o întâlnire cu presa, comisarul pentru alimentaţie şi medicamente Stephan Hahn a spus că aproximativ 1 milion de teste vor fi gata până la finalul săptămânii.

Vicepreşedintele Pence, care coordonează acţiunile SUA faţă de epidemie, a recunoscut că obiectivul nu va fi îndeplinit. „Nu avem suficiente teste astăzi pentru a răspunde a ceea ce am anticipat că va fi cererea”, a spus Pence în timpul unei vizite la o fabrică din Mennesota.

După câteva ore distanță, la Washington, acesta a adăugat: „Încă avem variante de a asigura că testele sunt disponibile”. El a precizat că, până la finalul săptămânii viitoare, furnizorul guvernamental va distribui kituri în ţară astfel că 1,2  milioane de americani vor putea fi testaţi.

Preşedintele Donald Trump a spus că SUA au înregistrat relativ puţine cazuri de infectare cu coronavirusul datorită deciziei administraţiei lui de a interzice străinilor să intre pe teritoriul Statelor Unite la 14 zile după ce au vizitat China şi Iran.

Experţii se tem că boala s-ar putea răspândi nedetectată în comunităţile americane, din cauza lipsei kiturilor de testate. Preşedintele urmează să semneze decizia de finanţare de 8,3 miliarde de dolari, adoptată joi, care va ajuta statele şi guvernele locale în lupta de a combate coronavirusul.

Aproximativ 3.500 de oameni se află pe un vas de croazieră în largul coastei californiene, asteptând să fie testaţi, după ce un pasager a murit din cauza Covid-19. Kituri de testare au fost duse pe vasul Grand Princess cu un elicopter al pazei de coastă. Rezultatele sunt aşteptate vineri. Guvernatorul statului California a decretat stare de urgenţă.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×