Carte despre marile realizări ale Guvernului Dăncilă, publicată din bani publici

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
08/01/2019, 21:28
Carte despre marile realizări ale Guvernului Dăncilă, publicată din bani publici GALERIE FOTO
Guvernul se pregătește să scoată o carte despre realizările Guvernului Dăncilă.

Guvernul se pregătește să scoată o carte despre realizările Guvernului Dăncilă. În aceasta ar urmă să fie prezentate „principalele rezultate economico-sociale”. Volumul editorial a fost propus pentru realizare de Toni Greblă, secretarul general al Guvernului şi Ion Ghizdeanu, şeful Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză. Evident acesta va fi realizat pe bani publici din bugetul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză.

Propunerea celor doi inițiatori se va discuta în sedința de miercuri în Guvern. În acest demers nu se spune clar pentru ce anume ar ajuta publicarea unui asemenea raport, dar în el se prevede să fie tipărit un număr de 500 de exemplare ce va strânge în paginile sale realizările Guvernului Dăncilă în programul de guvernare 2018.

Guvernul Dăncilă vrea să scoată o carte cu marile realizări. Ar trebui tipărite 500 de exemplare, toate din bani publici

Guvernul Dăncilă va decide în ședința de miercuri dacă va scoate o carte cu realizările din 2018. Aceasta ar urma realizată și tipărită în totalitate pe banii statului. Mai exact din bugetul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză.

Toni Greblă, secretarul general al Guvernului, unul dintre inițiatorii Memorandumului

„În vederea asigurării transparenţei actului de guvernare şi accesul cetăţenilor şi mediului de afaceri la informaţiile de interes public cu privire la activitatea Guvernului, în concordanţă cu prevederile Legii nr. 544/2001, propunem ca Raportul privind indeplinirea. Programului de guvernare în anul 2018 să fie publicat sub forma unui volum editorial„, se arată în Memoradumul inițiat de Toni Greblă și ion Ghizdeanu. Acesta are și 5 mari capitole:

  • Principalele rezultate economico-sociale;
  • Modul de realizare a celor 115 acţiuni prioritare;
  • Investiţii publice şi investiţii în parteneriat public-privat;
  • Programe guvernamentale şi scheme de ajutor de stat;
  • Politica fiscal bugetară;
  • Absorbţia fondurilor europene – acţiuni şi realizări.

„Pentru realizarea acestor capitole de sinteză propunem ca fiecare instituţie cu atribuţii în îndeplinirea Programului de guvernare să transmită la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză situaţia detaliată a obiectivelor de investiţii finalizate în anul 2018 şi stadiul celor în curs de finalizare. Se va menţiona valoarea cheltuielilor de investiţii pentru fiecare obiectiv. De asemenea, propunem ca după aprobarea Raportului de către Guvern, acesta să fie publicat în 500 de exemplare, care să fie distribuite instituţiilor din administraţia publică centrală şi locală, cheltuielile urmând să fie acoperite din bugetul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză”, mai arată documentul care trebuie să fie aprobat în ședința de Guvern de miercuri.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×