Klaus Iohannis a numit în funcții miniștrii interimari propuși de Viorica Dăncilă la Transporturi și Dezvoltare

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
07/01/2019, 17:13
Klaus Iohannis a numit în funcții miniștrii interimari propuși de Viorica Dăncilă la Transporturi și Dezvoltare GALERIE FOTO
Rovana Plumb și Eugen Teodorovici sunt miniștrii interimari propuși de Viorica Dăncilă la Transporturi și Dezvoltare

Rovana Plumb și Eugen Teodorovici sunt miniștrii interimari propuși de premirul Viorica Dăncilă pentru portofoliile ministerelor Transporturilor și Dezvoltării Regionale. Propunerile au fost făcute după ce președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că refuză propunerile inițiale, Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici.


UPDATE / Președintele Klaus Iohannis a acceptat propunerile de miniștri interimari venite din partea premierului Viorica Dăncilă pentru portofoliile ministerelor Transporturilor și Dezvoltării Regionale. Astfel, șeful statului a numit-o pe Rovana Plumb la Ministerul Transporturilor, în timp ce la Ministerul Dezvoltării Regionale l-a numit pe Eugen Teodorovici.


„Am propus desemnarea miniștrilor interimari pentru a asigura continuitate în activitatea guvernamentală în toate domeniile, inclusiv la Transporturi și Dezvoltare, portofolii cheie în derularea unor proiecte importante de investiții. Este vital însă, având în vedere contextul actual, să găsim soluții definitive privind numirile titularilor pentru cele două funcții”, este mesajul transmis președintelui Iohannis de premierul Dăncilă.

Rovana Plumb și Eugen Teodorovici sunt miniștrii interimari propuși de Viorica Dăncilă la Transporturi și Dezvoltare

„Guvernul își înțelege pe deplin responsabilitățile guvernării și cele ce decurg ca urmare a preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene. Pentru punerea în aplicare a Programului de Guvernare este nevoie de implicarea deplină a tuturor membrilor Cabinetului, atât în cadrul ședințelor de Guvern, cât și în activitatea fiecărui ministru, în domeniul său de activitate, cu efecte concrete pentru români, precum plata salariilor și asigurarea continuității activității. Totodată, este vital ca la prima reuniune a Guvernului României cu Colegiul Comisarilor europeni, care va avea loc în această săptămâna la București, să participe titulari ai tuturor portofoliilor, cu atribuții depline în exercitarea funcțiilor”, a mai transmis primul-ministru al României.

Viorica Dăncilă a propus-o pe Rovana Plumb la Ministerul Transporturilor, în timp ce Eugen Teodorovici a fost propus la Ministerul Dezvoltării Regionale. Asta după ce Klaus Iohannis a refuzat numirile Liei Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici. Guvernul României așteaptă în continuare motivarea președintelui României cu privire la refuzul pentru propunerile înaintate anterior de numire a miniștrilor Transporturilor și Dezvoltării, așa cum prevede Constituția României și cum precizează deciziile Curții Constituționale”, se arată într-un comunicat emis de Guvernul României.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×