Klaus Iohannis respinge numirea Liei Olguța Vasilesu și a lui Mircea Drăghici! „O să aibă ocazia să mai încerce o dată”

Raluca Ogaru    Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
04/01/2019, 13:00
Klaus Iohannis respinge numirea Liei Olguța Vasilesu și a lui Mircea Drăghici! „O să aibă ocazia să mai încerce o dată”
Klaus Iohannis refuză numirea Liei Olguța Vasilescu și a lui Mircea Drăghici!

Klaus Iohannis a anunțat că nu va semna decretele de numire pentru Lia Olguța Vasilescu și pentru Mircea Drăghici. În urma semnării decretelor de revocare a funcției vicepremierului Paul Stănescu și Lucian Șova, în cursul zilei de joi, a anunțat că refuză numirea lui Vasilescu și a lui Mircea Drăghici.

„Ieri, am semnat decretele de revocare și s-a văzut, încă o dată, că decretele mele se publică în aceeași zi. Nu am formulat încă un răspuns de refuz, pentru că asta va fi, voi refuza propunerile înaintate de prim-ministrul”, a declarat șeful statului.

Klaus Iohannis nu semnează numirea Liei Vasilescu și a lui Mircea Drăghici!

Președintele României a declarat că refuză vehement numirea Liei Olguța Vasilescu și a lui Mircea Drăghici. De asemenea, președintele a clarificat situația spunnd că există argumente din punct de vedere legal, dar și din punct de vedere al oportuntății pentru refuzarea propunerilor de miniștri.

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

„Până la mijlocul săptămânii viitoare, voi da publicității inclusiv motivele pentru care voi refuza propunerile făcute de prim-ministru”, a declarat Klaus Iohannis.

„O să aibă ocazia să mai încerce o dată”

Va reintra Olguța Vasilescu în Guvern? Anunțul lui Iohannis cu privire la numirile din Cabinetul Dăncilă — https://bit.ly/2Ar3EvJ

Gepostet von Mediafax.ro am Freitag, 4. Januar 2019

„I-am solicitat o discuție în privința numirii celor doi miniștri, ai Transporturilor și Dezvoltării. Era firesc să avem o decizie în acest sens de îndată după ce Curtea Constituțională a arătat că trebuie să avem această decizie de îndată. Președintele a comunicat faptul că nu va da curs celor două propuneri pe care i le-am înaintat, fără nicio explicație, dând dovada că dorește blocarea activității Guvernului. Cu privire la refuzul Președintelui de numire în funcția de membru al Guvernului, la propunerea prim-ministrului, Curtea reține că, potrivit Deciziei nr.356/2007, Președintele are dreptul de a refuza, motivat, numirea propusă, ori de câte ori constată că nu sunt îndeplinite condițiile de legalitate pentru numirea în funcția de membru al Guvernului, prevăzute de dispozițiile art.2 din Legea nr.90/2001”, a spus Viorica Dăncilă la ședința de guvern care a urmat după ședința CSAT.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×