Mesajul Vioricăi Dăncilă de Sfântul Ion! Câți oameni își serbează onomastica în această zi

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
07/01/2019, 14:50
Mesajul Vioricăi Dăncilă de Sfântul Ion! Câți oameni își serbează onomastica în această zi GALERIE FOTO
Viorica Dăncilă a transmis un mesaj celor care își serbează ziua onomastică de Sfântul Ion

Premierul Viorica Dăncilă le-a transmis un mesaj celor care își serbează ziua onomastică de Sântul Ion, una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creștin. Potrivit datelor oferite de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), în România sunt peste 2 milioane de români care își serbează ziua onomastică pe data de 7 ianuarie.

După ce i-a transmis președintelui Klaus Iohannis cele două propuneri pentru portofoliile ministerelor Transporturilor și Dezvoltării Regionale, Viorica Dăncilă a ținut să le ureze „La mulți” ani românilor care poartă numele de Ion și Ioana, sau nume asemănătoare. MAI anunță că în România sunt înregistrate 2.026.486 de persoane care își serbează ziua onomastică de Sfântul Ion. 1.381.304 sunt bărbaţi, iar 645.182 sunt femei, mai arată datele furnizate. În ceea ce privește numele, cele mai răspândite sunt Ioan – 479.103 români poartă acest nume, Ioana – 383.394, Ion – 372.356, Ionela – 146.233 și Ionel – 140.592.

Mesajul Vioricăi Dăncilă de Sfântul Ion

„Astăzi, creştinii ortodocşi îl sărbătoresc pe Sfântul Ioan Botezătorul. La mulţi ani celor care îşi sărbătoresc ziua onomastică! Vă doresc tuturor să aveţi linişte şi spor în case, sănătate şi bucurii în familie şi multe realizări alături de cei dragi!”, este mesajul transmis de premierul Viorica Dăncilă cu ocazia zilei de 7 ianuarie.

Sfântul Ioan Botezătorul se sărbătorește în fiecare an pe data de 7 ianuarie, la o zi după Bobotează și marchează botezul Domnului Iisus Hristos. Tradiția spune că în această zi creștinii nu trebuie să consume vin roșu pentru că acesta amintește de martirajul Sfântului Ioan. Oamenii mai spun că în această zi trebuie să fii vesel pentru a nu fi trist tot anul. De asemenea, creștinii trebuie să se spele pe față cu agheasmă pentru a fi feriți de boli. Se consideră că Sfântul Ioan Botezătorul este ocrotitorul pruncilor, iar femeile care își doresc să devină mame trebuie să se roage Sfântului Ioan pentru a avea copii sănătoși.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×