Carnagiu in Egipt: 18 persoane au murit după ce un camion a intrat în câteva mașini staționate

Adrian Baciu   
în Stiri de ultima ora
26/03/2020, 13:42
Carnagiu in Egipt: 18 persoane au murit după ce un camion a intrat în câteva mașini staționate
18 persoane au murit în timpul restricției de circulație din Egipt. Credit line: Xinhua / Eyevine / Profimedia

Restricțiile de circulație impuse în Egipt în timpul pandemiei de coronavirus au fost cauza unui grav accident rutier petrecut în capitala statului african, Cairo. Nu mai puțin de 18 persoane și-au pierdut viața după ce un campion a intrat frontal în mai multe mașini staționate.

Grav accident rutier în Egipt: Un camion a intrat în mai multe mașini staționate în Egipt: 18 persoane și-au pierdut viața

Carnagiul de pe o șosea din Capitala țării s-a petrecut miercuri, în timpul intrării în vigoare a restricţiei de circulaţie nocturne impuse pe fondul epidemiei de coronavirus, a anunţat joi televiziunea de stat, citată de Agerpres.

Mai multe mașini erau oprite de poliția rutieră pe o șosea de centură din Giza, când un camion venind cu mare viteză a intrat în ele.

Un număr de 18 persoane nu au mai avut nicio șansă după impact, iar alte cinci au fost transportate la spital în stare destul de gravă. Șoferul de pe camion a fost arestat imediat de poliția din Cairo.

Numărul cazurile de COVID-19 a crescut alarmant în Egipt în ultimele zile, fapt pentru care autoritățile din Egipt au impus o restricție de circulaţie de două săptămâni. Epidemia de coronavirus a afectat 456 de persoane în cea mai populată ţară arabă din lume şi s-a soldat cu 21 de decese.

La nivelul întregii țări, restricția a intrat oficial în vigoare miercuri de la ora 19:00 (17:00 GMT) până la 6 dimineaţă a doua zi.

În toată această perioadă, întregul sistem de transport colectiv public şi privat este suspendat ca măsură a menținerii distanțării sociale.

Pedepse dure pentru cei care nu respectă restricțiile

La fel ca în toate zonele lumii în care există restricții în vigoare, și în Egipt se impun pedepse aspre pentru cei care nu respectă regulile pe timp de pandemie.

Astfel, cei care nu se vor supune reglementărilor fi pedepsiți aspru, inclusiv cu închisoarea, în litera unei legi de urgență în vigoare din 2017 după atacuri cu bombă soldate cu victime asupra unei biserici.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×