Carmen Iohannis, apariție de senzație la Ziua Marinei de la Constanța! Oamenii s-au uitat lung la ea

Ana Ioana   
în Stiri de ultima ora
15/08/2018, 15:51
Carmen Iohannis, apariție de senzație la Ziua Marinei de la Constanța! Oamenii s-au uitat lung la ea GALERIE FOTO
Apariție de senzație a lui Carmen Iohannis, la Ziua Marinei

Carmen Iohannis, apariție de senzație la Ziua Marinei de la Constanța! Oamenii s-au uitat lung la ea. Preşedintele României participă la Ziua Marinei 2018 care va avea loc miercuri, 15 august. Kalus Iohannis va fi prezent la toate anifestările desfăşurate chiar pe faleza Constanţei pentru sărbătorirea zilei Marinei.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat şi la festivităţile pentru Ziua Marinei din 2018. Peste 10.000 de oameni vor fi prezenţi miercuri, 15 august, la exerciţiile organizate de Forţele Navale Române de Ziua Marinei.  Cei care vor face ca ziua aceasta să fie frumoasă sunt miile de marinari militari. Zeci de nave sunt pregătite alături de numeroase aparate militare de zbor special pentru acest eveniment deosebit.

Citeşte şi: Doi români au murit în urma prăbușirii podului rutier din apropiere de Genova, Italia

Citeşte şi:  Noi reguli la ITP! Ce pățesc șoferii prinși cu inspecția expirată!

Carmen Iohannis, apariție de senzație la Ziua Marinei de la Constanța! Oamenii s-au uitat lung la ea

Preşedintele ţării a fost acompaniat, ca de obicei, de soţia lui, Carmen Iohannis. Aceasta a purtat o ţinută lejeră care i-a pus în evidenţă trupul bronzat. O rochie albă şi destul de simplă a făcut-o să iasă din tipare. Împreună cu soţul acesteia s-a bucurat de un spectacol naval deosebit.

Ziua Marinei 2018 a început cu un ceremonial militar scurt, la ora 10:00, cu fundalul Îmnului Naţional. Bordul navelor militare au fost ridicate, la fel ca şi drapelul la catargul de pe esplanada Comandamentului Flotei. 21 de salve de tun au fost trase concomitent, tradiţie păstrată încă din secolul al XIV-lea, de când au început să fie utilizate tunurile de la bordul navelor militare.

Cel mai mare spectacol naval

Exerciţiul Naval al Forţelor Române şi-a făcut prezenţa în Constanţa, Mangalia, Brăila şi Tulcea.  Ziua a început cu un scurt ceremonial militare, la ora 10:oo, pe Imnul Naţional. Mesajul d ebun-venit a fost adresat de către viceamiralul Alexandru Mîrşu, şeful Statului Major al Forţelor Navale. Drapelul de Luptă al structurii centrale de conducere a Marinei Militare Române a fost decorat cu Ordinul „Virtutea Maritimă”.

„În Ministerul Afacerilor Interne avem marinari poliţişti de frontieră de care suntem mândri pentru că au dovedit profesionalism nu doar în acţiunile curente de protejare a graniţelor noastre maritime şi fluviale, dar şi în misiunile internaţionale la care participă constant”, a scris ministrul  Afacerilor Interne,Carmen Dan.

Spectactorii au fost impresionaţi şi de spectacolul oferit de 2 elicoptere Puma Naval, un avion de cercetare P8 Posedion – al Statelor Unite ale Americii, o corvetă românească şi trei ambarcaţiuni rapide, care au simulat atacul unui submarin.Puşcaşii marini au „atacat” malul cu 10 ambarcaţiuni rapide. Le-au respins însă atacul vedeta blindată „Rovine”, două avioane de luptă F 16, două elicoptere Puma şi trei tunuri de 100 de milimetri.

  „Eu sunt în Forţele Aeriene, sunt obişnuită cu avioanele de vânătoare. Mă bucur să mă aflu aici, să văd navele. Este fantastic, nu mi-am imaginat că va fi un eveniment de o asemenea amploare!”,  a spus Sarah Morgan, ofişet de aviaţie

La ora 20:00 se va încheia Ziua Marinei 2018 cu concertul Muzicii Militare a Forţelor Navale susţinut pe faleza din Constanţa. Turiştii şi localnicii se vor bucura de diverse jocuri şi concursuri tradiţionale marinăreşti, organizate în Portul Tomis.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×