Ziua Marinei 2018. Ce se întâmplă acum la Constanța, de Sfanta Maria

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
15/08/2018, 12:40
Ziua Marinei 2018. Ce se întâmplă acum la Constanța, de Sfanta Maria
Presedintele Klaus Iohannis a participat la festivitatile organizate de Ziua Marinei 2018

Mii de persoane iau parte la manifestările prilejuite de Ziua Marinei care au loc pe faleza din faţa Comandamentului Flotei din Constanţa, cu ocazia Sfintei Maria. Cei prezenţi vor putea urmări, în cadrul programului de aproximativ două ore şi jumătate, diverse exerciţii militare. La eveniment au ajuns și preşedintele Klaus Iohannis şi ministrul Apărării, Mihai Fifor.

”Pentru mine, întâlnirea cu dumneavoastră, aici, la Constanţa, are o încărcătură sufletească specială în această zi, în care sărbătorim Marina Română şi Adormirea Maicii Domnului. Evenimente precum cel de astăzi ne dovedesc puterea valorilor şi simbolurilor care ne unesc. Ce mesaj mai potrivit decât acesta în anul în care sărbătorim Centenarul României. Aniversarea a o sută de ani de la realizarea marelui ideal al unităţii naţionale trebuie să reprezinte pentru noi, toţi, un moment de reflecţie astfel încât cei care gândim şi simţim româneşte să facem tot posibilul pentru a construi împreună o Românie mai bună, aşa cum ne-o dorim cu toţii. Cred că tocmai acesta este spiritul în care trebuie să sărbătorim Anul Centenar”, spune președintele.

Incidente medicale la Ziua Marinei 2018

”Ne aflăm într-o regiune nu doar încărcată de istorie, dar care are şi o importanţă strategică pentru noi, mai ales că actualul context este unul volatil şi cu un potenţial ridicat de conflictualitate. Forţelor Navale Române le revine un rol deosebit de important în asigurarea suveranităţii României în spaţiul maritim naţional, dar şi o responsabilitate majoră în asigurarea securităţii Mării Negre, în spiritul valorilor, principiilor şi misiunilor NATO şi ale Uniunii Europene. De altfel, evoluţiile din această regiune s-au aflat pe agenda Summitului NATO de la Bruxelles, de luna trecută”, a mai precizat președintele Klaus Iohannis.

Doi militari, unul american şi unul ucrainean, au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce li s-a făcut rău în timp ce se aflau, miercuri, în dispozitivul creat pentru festivităţile prilejuite de Ziua Marinei, pe faleza Cazinoului din Constanţa. Prima a avut nevoie de îngrijiri medicale o femeie, ofiţer în armata americană, aflată în Garda de Onoare, căreia i s-a făcut rău chiar înaintea discursului preşedintelui Klaus Iohannis. Ea a mers la ambulanţă pentru ajutor medical. Al doilea incident s-a petrecut în timpul discursului ministrului Apărării Mihai Fifor, de data aceasta fiind vorba despre un militar ucrainean, aflat şi el în dispozitivul Gărzii de Onoare. El a fost sprijinit de colegi şi dus spre ambulanţă.

Liviu Dragnea nu a mers la Ziua Marinei

Șeful PSD și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, nu a putut merge la festivitățile organizate cu ocazia Zilei Marinei, însă a transmis un mesaj pe Facebook. ”Transmit tuturor românilor gândurile mele calde, în această zi de mare sărbătoare, în care prăznuim „Adormirea Maicii Domnului” și serbăm Ziua Marinei Române. Îi onorăm și îi cinstim astăzi pe marinarii care servesc țara pe navele aflate sub pavilion românesc, precum și pe toți cei care activează în porturile noastre. Prin devotament și profesionalism fac, zi de zi, cinste României. Îndemânarea și curajul de care dau dovadă le aduc respectul și prețuirea noastră!

Responsabilitatea și loialitatea demonstrate de cei care și-au dedicat viața acestei profesii în cadrul misiunilor internaționale și exercițiilor desfășurate împreună cu partenerii noștri din cadrul Alianței Nord Atlantice, arată că România este un aliat de nădejde care contribuie substanțial la asigurarea securităţii colective”, a scris Dragnea pe Facebook.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×