Care a fost primul job al lui Sorin Bontea, câștigătorul Asia Express. S-a angajat la doar 16 ani

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
22/04/2020, 12:49
Care a fost primul job al lui Sorin Bontea, câștigătorul Asia Express. S-a angajat la doar 16 ani
Care a fost primul job al lui Sorin Bontea, câștigătorul Asia Express. S-a angajat la doar 16 ani. Sursa foto: Instagram.com

Sorin Bontea este fără doar și poate unul dintre cei mai apreciați și cunoscuți bucătari din țara noastră, însă puțini știu care au fost începuturile în această meserie sau la ce vârstă a câștigat primii bani. Văzut ca câștigător al show-ului „Asia Express” alături de Răzvan Fodor, Bontea a mărturisit că s-a angajat prima dată la vârsta de numai 16 ani.

Sorin Bontea și-a câștigat primii bani în bucătărie. Cheful s-a angajat la numai 16 ani

Celebrul bucătar Sorin Bontea a dezvăluit într-un interviu pentru adevarul.ro că în copilărie visa să devină director de complex pentru că îi plăcea cum sună, însă în cele din urmă s-a angajat în bucătărie. Avea doar 16 ani când și-a câștigat primii bani lucrând ca ajutor de bucătar, dar de aici până la a învăța meserie a mai durat ceva.

„M-am angajat la 16 ani. Eram ajutor de bucătar. Cred că i-am cheltuit cu fetele, iar o parte i-am dat în casă, clar, pentru că aşa era la noi, se dădeau în casă banii”, a povestit concurentul „Asia Express” de la Antena 1, conform sursei menționate.

Cum au fost primii ani în bucătărie pentru Sorin Bontea

Juratul „Chefi la cuțite” a mai povestit că până a deprins tainele bucătărie a tras din greu pornind de jos. Sorin Bontea nu s-a dat în lături de la curățat legume, cărat marfă sau alte sarcini necesare în restaurante.

„Păi, ca în orice meserie, înveţi. Toţi au mai gătit ceva pe acasă, dar ea, ca meserie, o înveţi doar într-un restaurant când începi să o faci profesionist”, a mai spus Bontea. Întrebat cum au fost primii ani în bucătărie cheful a mărturisit că a fost foarte greu. „Curăţai cartofi, ceapă, cărai marfă, nu făceai mare lucru. Era foarte multă muncă fizică”.

Anii au trecut, iar Sorin Bontea a deprins tainele bucătăriei și chiar a lucrat o perioadă destul de lungă pe vase de croazieră. Renumitul bucătar este de părere că trebuie să ai talent atunci dacă vrei să ai succes în meseria pe care ți-ai ales-o.

„Trebuie să ai talent, ca în orice meserie, şi să fii făcut pentru asta. Să ai un gust foarte bun, foarte dezvoltat, iar asta poţi să obţii mâncând cât mai variat şi din cât mai multe locuri ale lumii. Trebuie să munceşti foarte mult, să fii autodidact şi să vrei să înveţi”, a completat Sorin Bontea, potrivit sursei menționate anterior.

Cât despre începuturile sale în televiziune câștigătorul „Asia Express” a mărturisit că i s-a propus să apară pe micile ecrane pe vremea în care lucra la un restaurant renumit din București. Prima oară i s-a părut o glumă, dar apoi a luat totul în serios și a mers la castingul care avea să-i schimbe viața.

„Am fost sunat. Lucram pe vremea aceea la cel mai bun restaurant cu specific străin şi am fost sunat de o doamnă, îi mulţumesc şi acum pe această cale. Eram în bucătărie, pregăteam micul-dejun şi vine ajutorul managerului de la restaurant şi spune: «Sorin, te caută cineva de la televiziune».

Zic «băi, du-te de aici», l-am înjurat, credeam că face glume. »Băi, n-auzi? Vorbesc serios», zice. Şi am vorbit la telefon, m-a întrebat dacă sunt dispus să merg la un casting. Şi aşa am ajuns în televiziune”, își amintește juratul „Chefi la cuțite”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×