Cântărețul american David Olney a murit pe scenă. Compozitorul avea 71 de ani

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
20/01/2020, 13:25
Cântărețul american David Olney a murit pe scenă. Compozitorul avea 71 de ani
Cântărețul și compozitorul american, David Olney, a murit în timpul unui concert. Sursa foto: Facebook.com

Cântăreţul şi compozitorul de origine americană, David Olney (71 de ani), a încetat din viață în timpul unui concert susținut în Florida, sâmbătă, 18 ianuarie 2020. Folkistul a luat o scurtă pauză în timpul celei de-a treia piese, dar ceea ce a urmat este greu de imaginat.

David Olney a murit în timpul unui concert, în Florida

David Olney, unul dintre cei mai apreciați și îndrăgiți cântăreți din Statele Unite ale Americii, a avut parte de o moarte neașteptată. Artistul se afla în timpul unui concert la 30A Songwriters Festival din Florida când s-a oprit în mijlocul unui melodii cerându-și scuze.

Compozitorul și cântărețul american stătea pe un scaun având chitara în mână când a simțit nevoia unei pauze. Olney și-a cerut scuze publicului și a închis ochii, plecându-și ușor capul în piept. Spectatorii și muzicienii au crezut că acesta pur și simplu a luat o pauză, dar adevărul era cu totul altul.

Cântărețul american a fost resuscitat, dar fără sorți de izbândă

Cântăreaţa Amy Rigby se afla într-un dialog cu David Olney când și-a dat seama că se întâmplă ceva ciudat. Imediat artistul a fost așezat pe scenă, iar medicii au sărit în ajutorul său resuscitându-l timp de câteva minute, dar în zadar. Cel mai probabil cântărețul a suferit un infarct.

Amy Rigby, artista care i-a fost aproape în ultimele clipe din viață, a povestit prin ce a trecut David Olney. Cântăreața a scris pe una dintre rețelele de socializare că se afla chiar lângă el precizând că îi vine foarte greu să scrie despre această tragedie.

„David Olney, un bărbat frumos, o legendă, un compozitor a murit seara trecută. Stăteam chiar lângă el, era foarte onorată și așteptam cu nerăbdare să ajung să concertez alături de el și de Scott Miller. Olney se afla chiar în mijlocul celei de-a treia melodii când s-a oprit, și-a cerut scuze și a închis ochii. 

Stătea nemișcat, stând în poziție verticală cu chitara în mână, purtând cea mai cool pălărie și cea mai frumoasă geacă din piele de caprioară de care râdeam pentru că ploua torențial în afara scenei pe care cântam. 

Îmi doresc ca această imagine să fie la fel de grațioasă și demnă, așa cum era el, pentru că la început părea că a durat doar o clipă. Scott Miller a avut prezența de spirit de a anunța medicii că Olney are nevoie de ajutor”, a scris cântăreața pe pagina de Facebook.

Artista americană a mai adăugat că doctorii au fost tot posibilul pentru a-l readuce la viață pe cântărețul în vârstă de 71 de ani, dar din păcate acest lucru nu a mai fost posibil. Lui Amy îi vine greu să creadă că David Olney a încetat din viață și îi este greu să vorbească despre această pierdere.

De asemenea, Amy Rigby le-a mai transmis condoleanțe soției și familiei artistului, dar și tuturor oamenilor care au iubit muzica lui David Olney. Artista a mai declarat că este o pierdere majoră chiar și pentru persoanele care nu au auzit de acest muzician.

David Olney a devenit cunoscut datorită formației X-Rays, în care a fost membru, dar pe parcursul carierei a reușit să își facă un nume în industria muzicală prin stilul folk-rock. Muzicianul american a înregistrat 20 de albume și a avut numeroase colaborări cu artiști de top precum Emmylou Harris, Linda Ronstadt, Del McCoury sau Steve Earle.

  • 71 de ani avea compozitorul și cântărețul David Olney
  • 20 de albume a scos artistul de-a lungul carierei sale muzicale
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×