Când trece România la ora de iarnă! De ce vor europenii să renunţe la această măsură!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
22/09/2018, 13:41
Când trece România la ora de iarnă! De ce vor europenii să renunţe la această măsură!
Romania va trece la ora de iarna, cand se va dormi mai mult cu o ora!

România se pregătește să treacă la ora de iarnă și în 2018! Trecerea va avea loc pe data de 28 octombrie, în noapte de duminică spre luni! Atunci, ora 4:00 va deveni ora 3:00 și vom dormi mai mult cu o oră.

Ora de iarnă vine pe data de 28 octombrie (duminică) și ține până pe data de 31 martie 2019 (duminică), când România va trece din nou la ora de vară. Mulți europeni vor să renunțe la acest obicei, fiind deschisă o dezbatere foarte serioasă la nivelul Uniunii Europene.

Trecerea la ora de iarnă, necesitate de război

Pe această temă a avut loc şi cea mai mare consultare din istoria Uniunii Europene, când 80% dintre cei aproximativ 4,6 milioane de respondenţi au declarat că ar susţine renunţarea la ora de vară/iarnă. Sondajul gigant a fost realizat între 4 iulie şi 16 august, anul curent.

Introducerea orei de vară s-a născut ca o necesitate de război, în timpul primei conflagrații mondiale. Germania și Austro-Ungaria au fost primele țări care au introdus acest sistem, începând cu 30 aprilie 1916, în scopul economisirii rezervelor de cărbune necesare producției de război, potrivit wikipedia.org. Trecerea la ora de vară a fost anunțată oficial la data de 1 mai 1916. Puterile Antantei au adoptat această reglementare un an mai târziu, în 1917. Acest fapt a făcut ca și România să adopte pentru prima dată ora de vară în 1917.

Statele europene îşi schimbă ora în ultimul weekend din martie şi ultimul weekend din luna octombrie. Cu toate acestea, reintroducerea orei de vară datează de fapt din 1977. Aceasta avea drept obiectiv economisirea energiei, deşi eficienţa sa a fost contestată de-a lungul timpului.

Citește și Iarna vine mult mai repede, anul acesta! Ce se întâmplă cu vremea

Citește și Remediu natural împotriva depresiei! Alungă chiar şi insomniile!

Medicii consideră că oamenii au nevoie de aproximativ o săptămână pentru a se adapta la ora de iarnă, deoarece trebuie să se culce cu o oră mai devreme decât s-au obişnuit. Pentru cei care suferă de anumite probleme de sănătate, efectele schimbării ritmului biologic ar putea fi serioase.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×