Remediu natural împotriva depresiei! Alungă chiar şi insomniile!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
16/12/2017, 15:00
Remediu natural împotriva depresiei! Alungă chiar şi insomniile!

Depresia, o boală care pune stăpânire pe din ce în ce mai mulţi oameni. Se estimează că în anul 2020 depresia va deveni a doua cauză de dizabilitate la nivel mondial, după afecţiunile cardiovasculare. Vă prezentăm un remediu natural care luptă cu această maladie. Consumă ceai de sunătoare şi poţi combate depresia. Mai mult decât atât, datorită acestuia poţi alunga şi insomniile care îţi creează bătăi de cap. Beneficiile ceaiului de sunătoare sunt numeroase, iar această plantă înfloreşte, de obicei, în timpul verii.

Ceaiul de sunătoare este foarte simplu de preparat. Adaugă o linguriţă de plantă mărunţită la o cană de apă clocotită şi lasă la infuzat aproximat 15 minute, apoi strecoară-l. După ce s-a răcit până la o temperatură suportabilă, ceaiul se poate consuma gol sau cu miere şi se consumă între două şi trei căni pe zi pentru obţinerea efectelor terapeutice.

Remediu natural pentru depresie! Te ajută în cele mai grele momente

Planta respectivă este renumită pentru efectele asupra stării de spirit: astfel, unul dintre cele mai cunoscute dintre beneficiile ceaiului de sunătoare este în lupta cu depresia. Ceaiul poate fi consumat drept înlocuitor al medicamentelor antidepresive în cazurile de depresie uşoară, având mult mai puţine reacţii adverse decât acestea. De asemenea, acesta ajută şi la combaterea insomniilor.

Consumul infuziei realizate din această plantă stimulează producţia de melatonină în organism, un hormon care induce somnul profund, lipsit de vise. Conform floaredetei.ro, ceaiul de sunătoare este eficient şi în lupta cu anxietatea, care ar putea fi un factor declanşator al insomniei şi al unui program de odihnă tulburat, informează realitatea.net.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×