Când și cum se dau bani elevilor din București care au medii generale peste 8,5

Raluca Ogaru    Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
30/09/2018, 08:33
Când și cum se dau bani elevilor din București care au medii generale peste 8,5
Elevii silitori vor fi răsplătiți de primărie

Consiliul General al Municipiului București a aprobat un proiect prin care elevii cu medii peste 8,5 vor beneficia de o sumă. Aceștia vor primi premii în bani datorită mediilor mari, în funcție de note. De asemenea, și elevii care participă la diverse concursuri și olimpiade vor beneficia de sumele primăriei.

Recent a fost publicată când și cum se dau bani copiilor. Proiectul se numește „Premiile Primăriei Capitalei” și va cuprinde 275 de instituții de învățământ. Potrivit metodologiei de acordare a sumelor, elevii care vor beneficia de acestea trebuie să aibă rezultate bune atât la învățătură, cât la participarea la peste 72 de concursuri și campionate.

Premii în bani pentru elevii silitori

Primăria Municipiului București a publicat recent condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un elev pentru a beneficia de răsplata muncii lui în bani. Un calendar care a fost stabilit de autorități arată că elevii premianți din anul școlar 2017-2018, vor primi o sumă de bani până la data de 15 decembrie. Termen limită pentru depunerea accesării granturilor din partea instituțiilor de învățământ este data de 15 octombrie.

Lista beneficiarilor sumelor Primăriei va fi publicată pe 22 octombrie. Semnarea contractului de finanțare va fi pe parcursul a zece zile de la publicarea pe pagina oficială a Primăriei a rezultatului evaluării. În continuare, implementarea proiectelor se va face în perioada cuprinsă între 2 noiembrie și 15 decembrie. Evaluarea finală a acestuia va fi posibilă în luna decembrie, între 15 și 31, anul actual.

Câți bani vor primii elevii premianți

Cei care vor beneficia de sumele oferite de Primăria Municipiului București sunt elevii cu medii peste 8,5 și cei care participă la campionate și concursuri din cadrul gimnaziului, liceului profesional și liceului normal. Premiile pot fi date și pentru rezultatele excelente la învățătură și pentru merit deosebit.

Care sunt condițiile pentru a primii banii meritați?

  • 600 de lei pentru elevii care au obținut premiile I, II și III sau mențiune la etapele naționale ale olimpiadelor și concursurilor școlare
  • 1.000 de lei elevilor care au nota 10 în anul școlar 2017-2018
  • 400 de lei elevilor cu media generală între 9,50 și 9,99 și nota 10 la purtare
  • 300 de lei elevilor cu media generală 8,50 și 9,49 și nota 10 la purtare.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×