Când are loc Finala Eurovision 2019 din Israel

Claudiu Ilie   
în Stiri mondene
17/02/2019, 18:44
Când are loc Finala Eurovision 2019 din Israel GALERIE FOTO
Cand are loc finala eurovision 2019, din Israel!

Fanii din toată Europa se întreabă cu toții când are loc finala Eurovision 2019 din Israel! Ei bine, cea de-a 64-a ediție a concursului muzical Eurovision va avea loc anul acesta în Tel Aviv, iar concursul se apropie cu pași repezi. Concurenții din România au emoții pentru că încă nu s-a desemnat numele artistului care va reprezenta România la celebrul concurs european.

Concursul Muzical Eurovision 2019 va avea loc în Israel, în urma victoriei țării la ediția din 2018, organizată în Lisabona, cu piesa „Toy”, interpretată de Netta. Concursul se va desfășura în Tel Aviv Convention Center și va fi format din două semifinale pe 14 și 16 mai, iar marea finală este programată pentru data de 18 mai 2019.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Finala Eurovision 2019 din Israel are loc pe data de 18 mai

Până pe 7 noiembrie 2018, 42 de țări și-au confirmat participarea, printre acestea regăsindu-se și România. Pe 15 octombrie 2018, Televiziunea Națională Bulgară a anunțat că Bulgaria se retrage din Eurovision 2019 din cauza problemelor financiare, marcând astfel prima absență a țării din concurs din 2015 încoace.

finala eurovision 2019
Concursul se va desfășura în Tel Aviv Convention Center

Concursul se va desfășura în Pavilionul 2 al Tel Aviv Convention Center, sală cu 10.000 de locuri, inaugurată în ianuarie 2015. Sala este situată în zona de nord a orașului Tel Aviv, mai precis pe Bulevardul Rokach și poate fi folosită pentru concerte, conferințe și expoziții. Complexul este format din 10 săli și pavilioane, plus un spațiu în aer liber întins și chiar un parc de distracții. Noul pavilion a găzduit în perioada 26–28 aprilie 2018 Campionatul European de Judo.

Cum se votează la Eurovision

Tragerea la sorți pentru a determina repartizarea țărilor participante în cele două semifinale a avut loc pe 28 ianuarie 2019 la Muzeul de Artă din Tel Aviv. Cele 36 de țări semifinaliste au fost repartizate în șase loturi, pe baza tiparelor istorice de vot calculate de partenerul oficial de televoting al concursului Digame. Tragerea la sorți are ca scop evitarea așa-numitului vot între vecini. În urma aceleiași trageri la sorți au fost determinate semifinalele în care cele șase țări calificate automat în finală (țara gazdă Israel și țările „Big Five” Franța, Germania, Italia, Regatul Unit și Spania) pot vota.

Sistemele de votare utilizate în trecut s-au schimbat de-a lungul anilor. Sistemul actual se folosește începând din 1975 și este un sistem de votare pozițional. Țările acordă un set de puncte (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 12) celorlalți participanți, 12 puncte primind țara care a acumulat cele mai multe voturi. Tradițional, seturile de voturi erau decise de un juriu intern, dar, în 1997, 5 țări au experimentat un sistem de televot, dând telespectatorilor oportunitatea de a vota pentru cântecele lor preferate. Experimentul a fost un succes, iar, din 1998, toate țările au fost încurajate să folosească televotul dacă aveau posibilitatea. S-au păstrat, totuși, jurii de rezervă, în eventualitatea eșuării televotului. Metoda actuală de a clasa cântecele, introdusă în 2009, este o combinație egală între voturile juriilor (formate din profesioniști în industria muzicală) și cele ale telespectatorilor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×