Campanie inedită în Cehia, împotriva premierului țării: „Mi-e rușine!” Cum s-au fotografiat cetățenii

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
12/01/2019, 16:17
Campanie inedită în Cehia, împotriva premierului țării: „Mi-e rușine!” Cum s-au fotografiat cetățenii GALERIE FOTO
Campanie inedită în Cehia împotriva premierului!

Cehia a atras atenția presei din întrega lume în timpul unei campanii. O sută de panouri publicitare imense în care se aflau portretele unor diverse persoane aveau înscripționate, pe lângă numele fiecăruia și chipul, textul: „Mi-e ruşine cu premierul meu”.

Se pare că Andrei Babis, premierul în cauză, este criticat de cetățeni din cauza implicării sale în niște afaceri controversate, conrofm news.ro. În acest context, oamenii au înfăptuit, pentru a-și arăta nemulțumirile public, o campanie de defăimare”, potrivit AFP.

Campanie inedită de denigrare a premierului, în Cehia: „reprezintă bine Cehia în lumea întreagă”

Cetățenii din Cehia au surprins prin felul în care acesta protestează împotriva premierului pe care îl au. Andrei Babis nu a ajuns deloc la inimile oamenilor și nici nu i-a putut păcăli cu imaginea sa curată. ACeștia au aflat de afacerile controversate în care este, așa că au decis să-i transmită într-un mod inedit disprețul față de faptele sale. Andrei Babis, premierul Cehiei, are 64 de ani și a respins vehement acuzațiile oamenilor. Bărbatul a fost pus sub acuzare într-un caz de deturnare ale fondurilor europene, situația fiind prezentă încă din 2007-2008.

Panourile campaniei inedite împotriva premierului ceh
Panourile campaniei inedite împotriva premierului ceh

„Nivelul de ruşine cauzat de premier este atât de ridicat încât necesită o reacţie”, a declarat Jaroslav Polacek, premier al agenției de publicitate al PRodukujeme, care organizează campanii. Campaniile electorale au fost mult timp conduse de Polacek, de asemenea, acesta este cunoscut ca fiind foarte critic la adres alui Andrei Babis.  Campaniile electorale au fost mult timp conduse de Polacek, de asemenea, acesta este cunoscut ca fiind foarte critic la adres alui Andrei Babis.

Cetățenii din Cehia protestând împotriva premierului
Cetățenii din Cehia protestând împotriva premierului

Cu toate că toată Cehia a fost cutremurată la auzirea veștii că Babis a pus mâna pe această titulatură. Sondajele alegerilor de atunci au arăat că a fost favorizat de 30% din intențiile la vot, câștigând în 2017 cu 29.64% din acestea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×