Video. Explozie puternică în Cehia. Cinci români au murit. Anunţul MAE

Iuliana Spirache   
în Stiri de ultima ora
23/03/2018, 09:27
Video. Explozie puternică în Cehia. Cinci români au murit. Anunţul MAE

Cini români au decedat după ce a avut loc o explozie puternică la o uzină din Cehia, anunţă stirileportv.ro. După primele informaţii de la locul incidentului, aceştia lucrau într-un depozit unde o cinsternă cu combustibil ar fi sărit în aer.

MAE anunţă că numărul cetăţenilor români decedaţi în urma tragicului eveniment de la uzina din Cehia este de cinci.  ”Potrivit informaţiilor obţinute de Ambasada României la Praga, încă două dintre victimele exploziei au fost identificate ca fiind cetăţeni români. Astfel, numărul cetăţenilor români decedaţi în urma tragicului eveniment a urcat la cinci în acest moment. Ancheta declanşată de autorităţile cehe este în curs de desfăşurare. Echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Praga a vizitat şi unităţile medicale în care au fost internate persoanele rănite pentru a se asigura că printre acestea nu sunt şi cetăţeni români. Misiunea diplomatică a întreprins demersurile necesare în vederea identificării şi notificării familiilor celorlalţi doi cetăţeni români decedaţi. MAE îşi exprimă profunda compasiune pentru tragicele pierderi de vieţi omeneşti şi transmite sincere condoleanţe familiilor îndoliate. Ambasada României în Republica Cehă monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine în permanenţă legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, inclusiv pentru repatrierea trupurilor neînsufleţite.”

A mai avut loc o explozie în 2015

În total, şase oameni au murit şi alţi doi au fost grav răniţi. Consulul român la Praga a cerut autorităţilor competente detalii suplimentare de la faţa locului. În 2015, a avut loc o explozie la acelaşi comnplex. Doi muncitori au fost răniţi atunci. VEZI AICI VIDEO.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×